Zelfgemaakte kruidenboter
- Totale tijd: 10 Minuten
Doe de boter, knoflook, peterselie, bieslook, citroensap en kruidenboter kruiden in een kom.
Gebruik een vork of een spatel om de ingrediënten goed te mengen tot een smeuïge kruidenboter.
Breng de kruidenboter op smaak met zout en peper naar eigen voorkeur. Proef tussendoor om de smaak aan te passen.
Schep de kruidenboter op een stuk vershoudfolie en vorm het tot een rol of een blokje. Wikkel het strak in de folie en laat het minstens 1 uur opstijven in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen mengen.
Haal de kruidenboter uit de koelkast en laat het even op kamertemperatuur komen voordat je het serveert.
Serveer de zelfgemaakte kruidenboter op een bordje met vers stokbrood, gegrilde groenten of bij gegrild vlees. Je kunt de kruidenboter ook gebruiken als smaakvolle dip voor rauwkost.
Zelfgemaakte Kruidenboter
Zelfgemaakte Kruidenboter is een heerlijke smaakmaker die perfect is voor op brood, bij gegrilde gerechten of als dip voor groenten. Met de kruidenboter kruiden van De Kruidenbaron kun je een aromatische en smaakvolle kruidenboter maken die je gerechten naar een hoger niveau tilt.
Porties: 8
Voedingswaarde: (per portie)
- Calorieën: 100 kcal
- Vet: 11 gram
- Koolhydraten: 0 gram
- Eiwit: 0 gram
Type keuken: Internationaal
Dieetinformatie: Dit recept is vegetarisch.
Gelegenheid: Deze zelfgemaakte kruidenboter is perfect voor een gezellige barbecue, een feestelijke maaltijd of gewoon als smaakmaker bij de borrel.
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Bron: De Kruidenbaron
Dit recept is gemaakt met behulp van AI