Zeewiermix Bake
Zeewiermix Nori Bake
Allergenen: Gluten, zuivel en noten vrij.
Door het aanwezige Umami- effect verhoogd u de smaakbeleving van uw totale gerecht. Geen MSG meer nodig.
Gebruikte zeewiersoorten :
Ulva Lactuca, Ascophyllum nodosum, Gracilaria Verruccosa, Chondrus crispus, Himanthalia Elongata By 8% doses, endproduct add100% RDI off iodine
NoriBake zeewier bevat een hoge concentratie van mineralen als jodium, magnesium, kalium en meer… Niet voor niets ver uit de gezondste groenten. NoriBake is wetenschappelijk samengesteld uit meerdere soorten zeewieren, zodat het uitstekend toe te voegen is in voedingsmiddelen als vervanging en/of reductie van zout. Het geeft geen verhoogde smaak en geur van zeewier aan uw gerecht.
Door het aanwezige Umami- effect verhoogd u de smaakbeleving van uw totale gerecht. Geen MSG meer nodig.
Het is heel eenvoudig toe te voegen in brooddegen, cake, pizza en pasta’s. Direct bij aanvang van uw bereiding toevoegen. Uw product is ook beter bestand bij het invriezen, het structuur blijft behouden door 5% vocht opname.
Onze Nori Bake zeewier granulaatmix bevat 8 soorten, 100% biologische zeewier, welke wordt gekweekt in de Noordelijke Atlantisch Oceaan bij Ierland.
De unieke samenstelling heeft er voor gezorgd, dat de geur geneutraliseerd is en daardoor toepasbaar is als zoutvervanger in vele voedingsmiddelen, als brood, kaas, salades, cake.
Tip: strooi het licht door salade of op ei, vlees en visproducten
Ingrediënten:
- Verschillende soorten zeewier
VOEDINGSWAARDE ANALYSE PER 100 GRAM NORI BAKE BIO ZEEWIERMIX:
- Natriumgehalte* : 3,1 gram
- Totaal eiwitgehalte : 7,1 gram
- Totaal vetgehalte : 3.7 gram waarvan
- Verzadigd vet : 0,30 gram
- Meervoudig : 2.8 gram
- Totaal koolhydraatgehalte : 47.2 gram
- Beschikbaar : 44.6 gram
- Zetmeel : 37,70 gram
- Voedingsvezel : 28.9 gram
- Energetische waarde : 144 kCal/ 621 kJ
Nutritionele waarden:
- Jodium 223,0 mg/kg
- Calcium 6,8 g/kg
- Koper 7,6 g/kg
- IJzer 3,3 mg/kg
- Kalium 4,1 %-gewicht
- Magnesium 11,5 mg/kg
- Mangaan 4,7 mg/kg
- Fosfor 3,5 g/kg
- Zink 24,1 mg/kg
- Natrium 31,1 mg/kg
- Selenium 1,9 mg/kg
- Chroom 0,4 mg/kg
We eten te weinig jodium: 'Alles uit de zee
zouden we vaker moeten eten'
: 05 september 2022 11:00
Sharon Looyen - VoedingsdeskundigeBeeld © Editie NL
We eten steeds minder jodium en dat is reden voor Groningse onderzoekers om alarm
te slaan. We hebben jodium namelijk hard nodig, een tekort kan dat schadelijke
gevolgen hebben. Gelukkig is het voor een groot deel op te lossen door onze voeding
aan te passen. "Zeewier eten zou een goede oplossing zijn."
Een tekort aan jodium kan negatieve effecten op onze gezondheid hebben. "Het meest
bekend is dat je schildklier minder goed gaat werken als je minder jodium eet", zegt
universitair docent laboratoriumgeneeskunde Janneke Dijck-Brouwer van het UMCG.
Bij zwangere vrouwen zijn er zelfs risico's voor hun ongeboren kinderen, blijkt uit studies. "De
ontwikkeling van kinderen verloopt minder optimaal. Dan heb je kans op ADHD en dat de
cognitieve vaardigheden minder goed ontwikkelen", legt Dijck-Brouwer uit.
Inname jodium
In 2006 kregen mannen nog 301 microgram jodium per dag binnen, dat was
afgelopen jaar nog maar 205 microgram. Ook bij vrouwen daalde de hoeveelheid:
van 234 microgram per dag in 2006 tot 153 microgram afgelopen jaar.
Bron: RIVM
Minder brood
Dat we minder jodium binnenkrijgen komt onder meer doordat sinds 2008 minder
jodium in ons brood zit. "Sindsdien wordt er dus minder jodium gegeten. En doordat
mensen tegenwoordig minder brood eten, is dat nog minder."
Een supplement kan een uitkomst zijn, vooral voor wie zwanger wil worden, want
daarvoor is het ook goed om meer jodium binnen te krijgen. "Maar het helpt dus
sowieso goed om daarnaast je voedingspatroon aan te passen, ook als je niet
zwanger wil worden."
Run op jodiumtabletten sinds onrust in Oekraïne: 'Neem ze niet preventief'
Als we kijken naar producten waar jodium inzit, gaat dat volgens Dijck-Brouwer
bijvoorbeeld brood, zuivel, vis en schaal- en schelpdieren. "Het mooiste zou zijn
om meer vis te eten. En zeewier eten zou een goede oplossing kunnen zijn",
aldus Dijck-Brouwer.
'Alles uit de zee'
Ook voedingsdeskundige Sharon Looyen denkt dat er betere alternatieven zijn
dan brood. "Alles uit de zee zouden we vaker moeten eten", zegt ze tegen
EditieNL. "Eigenlijk wil je er het liefst iedere dag iets van binnenkrijgen. Je zou
dus al zeezout kunnen gebruiken in plaats van keukenzout. En je kan elke week
een dag vis eten, een dag garnalen en een dag iets met zeewier."
Voeding of supplementen?
Wel wijst Looyen erop dat het verschilt hoeveel jodium je nodig hebt. "Als
'gewone' volwassene is dat 150 microgram per dag, tijdens de zwangerschap 200
microgram. Maar ik zou ervoor pleiten om niet voor minimaal, maar voor optimaal
te gaan: ik zou dan per dag tussen de 250 en 300 microgram aanraden."
En dat is volgens haar niet zomaar op te lossen met een supplement. "De
opname vanuit voeding is beter. En in die potjes zit kwaliteitsverschil. De ene
jodium is niet de andere."
Zeewier
Een theelepel van 3 gr. gedroogde zeewier per dag kan al helpen om je
jodiuminname groter te maken. En vis dus, maar zwangere vrouwen moeten
opletten dat ze daardoor niet te veel kwik binnenkrijgen. "Dan is zeewier een
betere optie."
EditieNL
Editie NL Link in bio Voeding Gezondheid
- Ingrediënten: Verschillende soorten zeewier, Jodium 223,0 mg/kg, Calcium 6,8 g/kg, Koper 7,6 g/kg, IJzer 3,3 mg/kg, Kalium 4,1 %-gewicht, Magnesium 11,5 mg/kg, Mangaan 4,7 mg/kg, Fosfor 3,5 g/kg, Zink 24,1 mg/kg, Selenium 1,9 mg/kg, Chroom 0,4 mg/kg
- Eiwit: 0 gram
- Vet: 0 gram
- Verzadigd vet: 0 gram
- Onverzadigd vet: 0 gram
- Koolhydraten: 0 gram
- Suikers: 0 gram
- Vezels: 0 gram
- Zout: 0 gram
- Natrium: 31,1 mg/kg gram
- Energetische waarde: 0
- Allergenen: Geen allergenen
De producten van de Kruidenbaron worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar men ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.