Ingredienten
200 gram gemengde sla (bijvoorbeeld ijsbergsla, rucola, en veldsla)
1 komkommer, in dunne plakjes gesneden
1 rode paprika, in reepjes gesneden
1 gele paprika, in reepjes gesneden
1 rode ui, in dunne ringen gesneden
200 gram cherrytomaten, gehalveerd
Handvol verse kruiden (bijvoorbeeld peterselie en bieslook), fijngehakt
2 eetlepels extra vierge olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel Sla kruiden Hollanda van De Kruidenbaron
Zout en peper naar smaak
  • Totale tijd: 15 Minuten
Bereidingswijze
1

Was de gemengde sla grondig en dep ze droog met keukenpapier. Plaats de sla in een grote saladekom.

2

Voeg de komkommer, rode paprika, gele paprika, rode ui en cherrytomaten toe aan de kom met de sla.

3

Meng de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, Sla kruiden Hollanda, zout en peper in een aparte kom. Klop goed om de dressing te emulgeren.

4

Giet de dressing over de salade en gebruik twee lepels om alles voorzichtig door elkaar te mengen, zodat de dressing gelijkmatig verdeeld wordt.

5

Bestrooi de salade met verse kruiden zoals peterselie en bieslook voor extra smaak en decoratie.

6

Serveer de salade direct als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd of als lichte lunchoptie.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0