Ingredienten
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortels, in kleine blokjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes gesneden
1 courgette, in kleine blokjes gesneden
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 liter water
2 eetlepels Bouillonpoeder groente van De Kruidenbaron
1 laurierblad
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel paprikapoeder
Zout en peper naar smaak
2 eetlepels olijfolie
  • Totale tijd: 30 Minuten
Bereidingswijze
1

Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze ongeveer 2 minuten tot ze zacht zijn.

2

Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee, totdat de groenten beginnen te verzachten.

3

Voeg de courgette toe en bak deze nog eens 2-3 minuten mee.

4

Voeg de tomatenblokjes, het water, de Bouillonpoeder groente, het laurierblad, de tijm, oregano en paprikapoeder toe en roer alles goed door.

5

Breng de soep aan de kook en laat het daarna op laag vuur sudderen gedurende 15-20 minuten, tot alle groenten gaar zijn.

6

Verwijder het laurierblad en breng de soep op smaak met zout en peper.

7

Serveer de soep warm met eventueel wat stokbrood.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0