Tandoori kruiden zonder zout
Tandoori kruiden zonder zout
Tandoori is een saus die in verscheidene vormen al duizenden jaren in India wordt gebruikt. Het is een mengeling van yoghurt, gember, knoflook, peper, komijn.
Het woord tandoori komt van het Hindiwoord tandoor, dat kleioven betekent.
Kip Tandoori
Kip tandoori is een gerecht met kippenpoten, gemarineerd in tandoorisaus. Na het marineren worden deze samen met veel ui in een oven gebakken of gegrild. Het geheel wordt vervolgens geserveerd met rijst. Goede kip tandoori is krokant aan de buitenkant en zacht van binnen. Het gerecht zou in de eerste helft van de 20e eeuw bedacht zijn door een kok in Pesjawar. Nadat de man na de deling van India naar Delhi verhuisde zou het een plaats hebben gekregen in de Indiase keuken.
Kip Tikka
Kip tikka kent ongeveer hetzelfde bereidingsproces behalve dat het hier om gesneden (botloze) kip gaat.
- Ingrediënten: Gember, Komijn, Knoflook, Paprika mild, Chillies, Anti Klontermiddel E551
- Eiwit: 13,53 gram
- Vet: 9,77 gram
- Verzadigd vet: 1,68 gram
- Onverzadigd vet: 6,89 gram
- Koolhydraten: 54,71 gram
- Suikers: 2,48 gram
- Vezels: 13,46 gram
- Zout: 0,76 gram
- Natrium: 303,84 mg
- Energetische waarde: 327,15 Kcal 1368,80 KJ gram
- Allergenen: Geen allergenen
De producten van de Kruidenbaron worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar men ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.