Szechuan of Sichuan peper heel
Szechuan of Sichuan peper heel
Ondanks dat dit product in een grinder moet worden gebruikt zit het wel standaard verpakt in een strooibus.
Szechuanpeper is zeer geschikt bij visgerechten, maar ook bij kip, konijn of kalf. Ook doet szechuanpeper het goed in zoete gerechten. Een sambal van deze "peper" wordt vaak geserveerd bij babi pangang. Szechuanpeper heeft de naam van de Chinese provincie Sichuan die bekend staat om haar pittige keuken, het is een heerlijke aparte specerij die gebruikt wordt in de Chinese keuken, maar ook in Tibet, Nepal, Japan, Bhutan en de Konkani, een volk in India.
Deze "peper" is geen echte peper, maar behoort tot dezelfde plantenfamilie als de citrusvruchten (Wijnruitfamilie) De "peperkorrels" bestaan uit de gedroogde schillen van de kleine vruchtjes van een aantal soorten. De szechuanpeper heeft een lichte citroensmaak en is niet zozeer pittig, maar creëert bij aanraking met de tong tijdelijk een tintelend, verdovend, effect.
- Ingrediënten: Szechuanpeper
- Eiwit: 13 gram
- Vet: 2,5 gram
- Verzadigd vet: 0 gram
- Onverzadigd vet: 0 gram
- Koolhydraten: 69 gram
- Suikers: 0 gram
- Vezels: 26 gram
- Zout: 0 gram
- Natrium: 0 mg
- Energetische waarde: 403 Kcal 1692 KJ gram
- Allergenen: Geen allergenen
De producten van de Kruidenbaron worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar men ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.