Staartpeper of Cubebepeper
Staartpeper of Cubebepeper
Ondanks dat dit product in een grinder moet worden gebruikt zit het wel standaard verpakt in een strooibus.
De geur van deze peper is heel rijk, fruitig met een bittertje in de nasmaak. Je proeft kruidnagel, kaneel, piment. Toepassingen: In de Indonesische keuken, bij vlees en groenten, eventueel als vervanger van piment (en nootmuskaat), bijvoorbeeld in worstjes. Cubebe wordt ook gebruikt in gins, zoals Bombay Sapphire, East London (dry en premium I) , Hendricks en Ophir (oriental spiced). De naam cubebe is afgeleid van het Javaanse kukumus, een woord dat al in de 4e eeuw in het Grieks werd gebruikt als ‘kokamon’ en aantoont dat er al vroeg handel met de Javanen werd gedreven, want alleen daar kwam de Piper Cuceba in die tijd voor.
Cubebepeper of ook wel staartpeper genoemd dankt zijn naam aan de besjes met het staartje er nog aan. Het meeste wordt verbouwd in Java, Jakarta en wat Afrikaanse landen. Veel toegepast in curry's en tajines. Malen voor gebruik.
- Ingrediënten: Staartpeper
- Eiwit: 0 gram
- Vet: 0 gram
- Verzadigd vet: 0 gram
- Onverzadigd vet: 0 gram
- Koolhydraten: 0 gram
- Suikers: 0 gram
- Vezels: 0 gram
- Zout: 0 gram
- Natrium: 0 mg
- Energetische waarde: 0
- Allergenen: Geen allergenen
De producten van de Kruidenbaron worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar men ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.