Ingredienten
400 g boter, op kamertemperatuur
250 g fijne kristalsuiker
8 eieren
200 g bloem
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel amandelextract
2 eetlepels spekkoekkruiden van De Kruidenbaron
Snufje zout
  • Totale tijd: 180 Minuten
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ronde cakevorm in met boter of gebruik bakpapier.

2

In een grote kom, mix de boter en suiker samen tot een luchtige en romige massa.

3

Voeg de eieren één voor één toe, waarbij je elke keer goed mixt voordat je het volgende ei toevoegt.

4

Zeef de bloem, bakpoeder en snufje zout boven de kom en mix op lage snelheid tot alles goed gecombineerd is.

5

Verdeel het beslag gelijkmatig over twee aparte kommen.

6

Voeg aan één kom het vanille-extract toe en aan de andere kom het amandelextract en de spekkoekkruiden van De Kruidenbaron. Mix beide kommen goed.

7

Schep een dunne laag van het vanillebeslag in de cakevorm en strijk het glad met een spatel.

8

Voeg vervolgens een dunne laag van het beslag met spekkoekkruiden toe en strijk ook dit glad.

9

Herhaal dit proces van afwisselende lagen tot al het beslag op is. Strijk de bovenste laag glad.

10

Bak de spekkoek in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt als je deze in het midden steekt.

11

Haal de spekkoek uit de oven en laat deze afkoelen in de vorm gedurende 10 minuten. Verwijder daarna voorzichtig de spekkoek uit de vorm en laat deze volledig afkoelen op een rooster.

12

Snijd de spekkoek in dunne plakken en serveer.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0