Ingredienten
1 hele kip (ongeveer 1,5 kg)
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels Spanish Rub kruidenmix van De Kruidenbaron
1 citroen, in plakjes gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
  • Totale tijd: 90 Minuten
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Spoel de hele kip af onder koud water en dep hem droog met keukenpapier.

3

Meng in een kleine kom de olijfolie, Spanish Rub kruidenmix, fijngehakte knoflook, zout en peper.

4

Wrijf de kip zowel aan de binnen- als buitenkant in met het kruidenmengsel. Zorg ervoor dat alle delen van de kip goed bedekt zijn met de kruiden.

5

Plaats de plakjes citroen in de buikholte van de kip.

6

Leg de gekruide kip in een ovenschaal en dek hem losjes af met aluminiumfolie.

7

Rooster de kip in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur.

8

Verwijder vervolgens de aluminiumfolie en rooster de kip nog eens 20-30 minuten, of tot de huid goudbruin en knapperig is.

9

Controleer de gaarheid van de kip door een vleesthermometer in het dikste deel van het vlees te steken. De temperatuur moet minimaal 75°C zijn.

10

Haal de kip uit de oven en laat hem 10-15 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

11

Serveer de geroosterde kip met bijgerechten naar keuze, zoals gegrilde groenten, aardappelpuree of een frisse salade.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0