Ingredienten
500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel Kerrie Surinaams van De Kruidenbaron
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel kurkumapoeder
1/2 theelepel cayennepeper
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
400 ml kokosmelk
2 eetlepels zonnebloemolie
Zout en peper naar smaak
Verse koriander voor garnering
  • Totale tijd: 45 Minuten
Bereidingswijze
1

Verhit de zonnebloemolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn, ongeveer 2-3 minuten.

2

Voeg de Kerrie Suriname, gemberpoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkumapoeder en cayennepeper toe en bak het geheel al roerend gedurende 1-2 minuten totdat de specerijen geurig zijn.

3

Voeg de tomatenpuree toe en bak deze nog 1 minuut mee.

4

Voeg de kipfilet toe en bak deze in 5-7 minuten goudbruin. Voeg de aardappelblokjes toe en roer alles goed door elkaar.

5

Giet de kokosmelk erbij en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur sudderen totdat de aardappelen en de kip gaar zijn, ongeveer 20-25 minuten.

6

Proef de kerrie saus en breng op smaak met zout en peper indien nodig.

7

Serveer de kip kerrie met aardappelen in een kom en garneer met verse koriander.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0