Ingredienten
4 kippenbouten, in stukken gesneden
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in stukjes gesneden
1 gele paprika, in stukjes gesneden
2 blikjes tomatenblokjes (400 g per stuk)
2 tl Kipkruiden Mexicaans zonder zout van De Kruidenbaron
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl chilipoeder
1 blikje zwarte bonen (400 g)
1 blikje mais (300 g)
1 limoen
verse koriander
  • Voorbereiding: 30 Minuten
  • Kook tijd: 120 Minuten
  • Totale tijd: 150 Minuten
Bereidingswijze
1

Verhit een scheutje olie in een grote braadpan en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin.

2

Haal de kip uit de pan en leg op een bord.

3

Fruit de ui en knoflook aan in dezelfde pan tot ze zacht zijn.

4

Voeg de paprika's toe en bak deze 5 minuten mee.

5

Voeg de tomatenblokjes, Kipkruiden Mexicaans zonder zout, paprikapoeder, komijnpoeder en chilipoeder toe. Roer goed door elkaar en breng aan de kook.

6

Voeg de stukken kip weer toe aan de pan, zorg dat ze onder de saus zitten.

7

Doe de deksel op de pan en laat op een laag vuur 2 uur sudderen.

8

Spoel de zwarte bonen en mais af onder koud water en voeg deze de laatste 10 minuten toe aan de pan.

9

Breng op smaak met het sap van 1 limoen en garneer met verse koriander.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0