Kipstoofpot Met Mexicaanse Kipkruiden
- Voorbereiding: 30 Minuten
- Kook tijd: 120 Minuten
- Totale tijd: 150 Minuten
Verhit een scheutje olie in een grote braadpan en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin.
Haal de kip uit de pan en leg op een bord.
Fruit de ui en knoflook aan in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
Voeg de paprika's toe en bak deze 5 minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes, Kipkruiden Mexicaans zonder zout, paprikapoeder, komijnpoeder en chilipoeder toe. Roer goed door elkaar en breng aan de kook.
Voeg de stukken kip weer toe aan de pan, zorg dat ze onder de saus zitten.
Doe de deksel op de pan en laat op een laag vuur 2 uur sudderen.
Spoel de zwarte bonen en mais af onder koud water en voeg deze de laatste 10 minuten toe aan de pan.
Breng op smaak met het sap van 1 limoen en garneer met verse koriander.
Mexicaanse kipstoofpot zonder zout
Een smakelijke en eenvoudige Mexicaanse kipstoofpot, op smaak gebracht met De Kruidenbaron's Kipkruiden Mexicaans zonder zout.
Porties: 4 porties
Voedingswaarde: per portie (bereid met 4 kippenbouten):
- 521 kcal
- 21,5 g vet
- 39,2 g eiwit
- 44,2 g koolhydraten
- 12,9 g vezels
Type keuken: Mexicaans
Dieetinformatie: Glutenvrij
Gelegenheid: Perfect voor een gezellige avondmaaltijd met vrienden of familie.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Bron: De Kruidenbaron
Dit recept is gemaakt met behulp van AI