Selderijblad gesneden
Selderijblad gesneden
Selderij is het zaad van een tweejarige struik uit de familie van de schermbloemigen en heeft een rozet met lange brede bladeren. In het tweede jaar vormt zich een ongeveer 1 meter hoge stengel met groen witte bloemetjes. De zaadjes zijn ovaal, licht bruin van kleur en hebben een bittere smaak die enigszins lijkt op die van nootmuskaat en peterselie. Voor 1 pond zijn 75.000 zaadjes nodig.
De Romeinen gebruikten het als smaakstof, maar associeerden het ook met ongeluk en de dood. De bladeren werden gebruikt bij het maken van een rouwkrans.
De blaadjes zuiveren het bloed. Zalf op basis van de blaadjes heeft een positieve uitwerking op schimmelinfecties. Het innemen van kleine hoeveelheden van de zaadjes verzacht de pijn van jicht, artritis en reuma.
Selderijblad is aromatisch en iets bitter. Toepassingen zijn onder andere in stamppotten, vleesgerechten maar denk ook eens aan mosselen, heerlijk gewoon.
- Ingrediënten: Selderijblad
- Eiwit: 11,30 gram
- Vet: 2,10 gram
- Verzadigd vet: 0,55 gram
- Onverzadigd vet: 1,44 gram
- Koolhydraten: 63,70 gram
- Suikers: 35,90 gram
- Vezels: 27,80 gram
- Zout: 3,58 gram
- Natrium: 1435 mg
- Energetische waarde: 375 Kcal 1575 KJ gram
- Allergenen: Selderij
De producten van de Kruidenbaron worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar men ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.