Ingredienten
500 gram kipfilet, in blokjes
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels arachideolie (of andere plantaardige olie)
2 eetlepels Sate kruiden van De Kruidenbaron
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel bruine suiker
Sap van 1 limoen
Satéstokjes, geweekt in water
  • Totale tijd: 30 Minuten
Bereidingswijze
1

Meng in een kom de sojasaus, arachideolie, Sate kruiden, knoflook, bruine suiker en limoensap tot een marinade.

2

Voeg de kipfiletblokjes toe aan de marinade en meng goed zodat alle stukjes kip gelijkmatig bedekt zijn. Dek de kom af en laat de kip minimaal 2 uur, maar bij voorkeur een nacht, marineren in de koelkast.

3

Verwarm de grillpan of barbecue op middelhoog vuur.

4

Rijg de gemarineerde kipfiletblokjes aan de satéstokjes.

5

Grill de saté ongeveer 4-5 minuten per kant, of tot de kip gaar en mooi bruin van kleur is.

6

Serveer de saté van kip met pindasaus, verse komkommerreepjes en gebakken uitjes.

7

Geniet van de heerlijke smaak van de Sate kruiden van De Kruidenbaron!

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0