Saffraanpoeder Sargol Klasse 1
Saffraanpoeder Sargol Klasse 1
Saffraan kun je zowel in hartige als in zoete gerechten gebruiken. Je hebt maar ongeveer 0.1 gram nodig om je eten van rijkere smaak en kleur te voorzien.
Onze premium kwaliteit Saffraan is geclassificeerd tot Grade l met een crocine (belangrijkste stof in Saffraan) score van 264. Even ter vergelijken grade l is Saffraan met een crocine waarde van hoger dan 190, die van ons heeft een score van 264, m.a.w. je krijgt bij ons 100% zuiver en een superieur kwaliteit Saffraan.
Veel toegepast in onder andere bouillabaisse, risotto en paella . Verder wordt saffraan veel gebruikt in sauzen, rijstgerechten, visgerechten, brooddeeg, desserts en melk. Men zegt dat Saffraan ook goed is bij depressies en katers.
Onze saffraan wordt handmatig geoogst door families uit het dorp. Voor onze saffraan wordt alleen het Sargol gedeelte gebruikt ( dit is het bovenste gedeelte van de stijl met stempel).
Waarom ? Het Sargol gedeelte bevat de meeste smaak, kleur en geur.
De beste manier om saffraan te waren is op een donkere plaats bij kamertemperatuur en in een niet vochtige omgeving.
Onze saffraan is volledig gecertificeerd (HACCP, ISO 22000, ISO 9001) en voldoet aan de hoogste eisen. Onze kwaliteit saffraan valt in de ISO categorie 1. Dit is de hoogste categorie voor wat betreft smaak, aroma en kleur.
Men zegt ook dat je niet meer dan 1.5 gram saffraan per dag dient te gebruiken.
Er zitten ook veel vitaminen en mineralen in zoals:
Vitamine C en B6
Mangaan
IJzer
Koper
Fosfor
Magnesium
- Ingrediënten: Vitamine C en B6, Mangaan, IJzer, Koper, Fosfor, Magnesium
- Eiwit: 11 gram
- Vet: 6 gram
- Verzadigd vet: 0 gram
- Onverzadigd vet: 0 gram
- Koolhydraten: 65 gram
- Suikers: 0 gram
- Vezels: 0 gram
- Zout: 0 gram
- Natrium: 0 mg
- Energetische waarde: 310 Kcal 1300 KJ
- Allergenen: Geen allergenen
De producten van de Kruidenbaron worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar men ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.