Runderstoofpot met bouillonpoeder vlees
- Voorbereiding: 30 Minuten
- Kook tijd: 2 uur en 30 Minuten
- Totale tijd: 3 uur en 0 Minuten
Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortels en bleekselderij toe en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg het runderstoofvlees toe en bak het rondom bruin. Bestrooi het vlees met bloem, paprikapoeder, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper en meng alles goed door elkaar.
Roer de tomatenpuree erdoor en bak het geheel nog 2-3 minuten.
Voeg de runderbouillon en Bouillonpoeder Vlees van De Kruidenbaron toe en roer goed door. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat de stoofpot 2 tot 2,5 uur zachtjes pruttelen, tot het vlees zacht en mals is.
Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Serveer de runderstoofpot met aardappelpuree of versgebakken brood.
Runderstoofpot met Bouillonpoeder Vlees van De Kruidenbaron
Deze heerlijke runderstoofpot met Bouillonpoeder Vlees van De Kruidenbaron is perfect voor een gezellige avondmaaltijd. Het vlees wordt langzaam gestoofd met groenten en kruiden, waardoor het zacht en mals wordt en vol van smaak.
Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiding, 2,5 uur kooktijd
Porties: 4-6
Voedingswaarde: Per portie (bij 6 porties)
- Calorieën: 335
- Vet: 11,3 g
- Koolhydraten: 14,5 g
- Eiwit: 42,1 g
- Vezels: 2,7 g
Type keuken: Nederlands
Dieetinformatie: Glutenvrij
Gelegenheid: Geschikt voor een gezellige avondmaaltijd met vrienden of familie.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Bron: De Kruidenbaron