Naam van het recept:
Rundvleesstoofpot met groenten
Een heerlijke stoofpot met mals rundvlees, verse groenten en een rijke jus op basis van Juspoeder vlees.
Bereidingstijd: Ongeveer 3 uur
Porties: 4-6 porties
Ingrediënten:
- 750 gram runderstoofvlees, in blokjes
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortels, in plakjes
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 2 eetlepels Juspoeder vlees
- 750 ml water
- 2 laurierblaadjes
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt, ter garnering
Instructies:
- Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Bestrooi het runderstoofvlees met bloem en bak het vlees in de pan tot het aan alle kanten bruin is.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de wortels en bleekselderij toe en bak deze nog eens 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree, Juspoeder vlees, water, laurierblaadjes, zout en peper toe en roer alles goed door.
- Breng het geheel aan de kook, draai het vuur lager en laat het gerecht op een zacht vuur sudderen gedurende ongeveer 2-3 uur tot het vlees mals is en de groenten gaar zijn.
- Verwijder de laurierblaadjes en serveer de stoofpot in diepe borden of kommen. Garneer met verse peterselie.
Voedingswaarde:Per portie (bij 6 porties)
- Calorieën: 310
- Vetten: 15 gram
- Koolhydraten: 13 gram
- Eiwitten: 31 gram
- Vezels: 2 gram
Type keuken: Nederlands
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Bron: De Kruidenbaron