Naam van het recept:

Romige groentesoep met Julienne-groenten

Deze romige groentesoep met Julienne-groenten is een heerlijk en gezond gerecht dat perfect past bij elk seizoen. De verse groenten geven de soep een kleurrijke en knapperige textuur, terwijl de romige basis de perfecte balans creëert.

Bereidingstijd: 30 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 gram Julienne - soepgroente 1-2 mm van De Kruidenbaron
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse kruiden, zoals bieslook of peterselie, voor garnering

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot de ui zacht is.
  2. Voeg de Julienne-groenten toe aan de pan en bak deze nog eens 5 minuten totdat de groenten iets zachter zijn geworden.
  3. Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep zachtjes sudderen gedurende 10-15 minuten, totdat de groenten helemaal zacht zijn geworden.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg de slagroom toe en breng de soep weer aan de kook. Roer goed door en breng de soep op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de soep over vier kommen en garneer elke kom met wat verse kruiden.

Voedingswaarde:

Per portie:

  • Calorieën: 238
  • Vetten: 15 gram
  • Koolhydraten: 23 gram
  • Eiwitten: 5 gram

Type keuken: Nederlands

Dieetinformatie: Vegetarisch, glutenvrij

Gelegenheid: Perfect als lunch of lichte maaltijd

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron