Pittige kip kerrie met hete kerrie kruiden
- Totale tijd: 40 Minuten
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn.
Voeg de stukjes kipfilet toe en bak deze goudbruin aan alle kanten.
Voeg de rode paprika en Kerrie Heet van De Kruidenbaron toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk, zout en suiker toe. Roer alles goed door elkaar en breng het geheel aan de kook.
Laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt en de kip gaar is.
Proef de saus en voeg eventueel extra zout of suiker toe naar smaak.
Serveer de pittige kip kerrie met rijst en bestrooi met de verse koriander.
Naam van het recept:
Pittige kip kerrie
Een pittig en kruidig gerecht met malse stukjes kip in een romige saus, op smaak gebracht met de Kerrie Heet van De Kruidenbaron.
Porties: 4
Voedingswaarde per portie:
- Calorieën: 375 gram
- Koolhydraten: 14 gram
- Eiwitten: 33 gram
- Vetten: 21 gram
- Vezels: 3 gram
Type keuken: Indiaas
Dieetinformatie: Glutenvrij
Gelegenheid: Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Bron: De Kruidenbaron