Paradijszaad of Maniquette peper
Paradijszaad of Maniquette peper
Ondanks dat dit product in een grinder moet worden gebruikt zit het wel standaard verpakt in een strooibus.
Paradijszaad is niet zomaar te vergelijken met peper. Dat de peperdure peper ooit de concurrentieslag won, zegt eigenlijk al genoeg. De hete peperige smaak lijkt een beetje op peper met een gember smaak. Om de smaak en aroma het best te behouden, voeg je paradijszaad best op het einde van de bereiding toe.
Andere namen voor paradijszaad
Paradijszaden zijn kleine bruine zaden met een enigszins piramidale vorm. Deze specerij heeft vele namen: Aframomum melegueta, Maniquette peper, Paradijskorrels, Grains, paradise, Malaguette, alligator peper, krokodillen peper, Guinee zaad. Het paradijszaad is rijk aan tannines en mineralen.
Toepassingen paradijszaad
Paradijszaad is een prachtig instrument om gerechten exotisch op smaak te brengen.
Het wordt ook gebruikt bij het brouwen van bier, het stoken van drank en toegepast in wijn en likeur voor de unieke smaken in een aantal ambachtelijke bieren, jenevers, en Noorse Akvavit.
Paradijszaad geeft een mooie combinatie met stoofschotels, tajines, rundvlees, wild, schaaldieren en vis. Om de smaak en aroma het best te behouden, voeg je paradijszaad best op het einde van de bereiding toe.
Smaak van paradijszaad
Paradijszaad, ook bekend als Maniquette peper, heeft een friszure, warme en pikante smaak. Deze peper wordt zeer veel geruikt in de Marokkaanse keuken. Paradijszaad is een prachtig instrument om gerechten exotisch op smaak te brengen. De zaden zorgen voor een scherpe, peperige smaak met tonen van citrus.
alligator peper
krokodillen peper
Guinee zaad.
Ook voor Paradijszaad of Maniquette peper ga je naar De Kruidenbaron
- Ingrediënten: Geen ingrediënten
- Eiwit: 0 gram
- Vet: 0 gram
- Verzadigd vet: 0 gram
- Onverzadigd vet: 0 gram
- Koolhydraten: 0 gram
- Suikers: 0 gram
- Vezels: 0 gram
- Zout: 0 gram
- Natrium: 0 mg
- Energetische waarde: 0
- Allergenen: Geen allergenen
De producten van de Kruidenbaron worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar men ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.