Milky Oolong thee
Milky Oolong thee
Allergenen informatie : bevat lactose.
Op een complexe manier geproduceerde Oolong thee die door de behandeling met melkwaterdamp zijn karakteristieke zcht melkachtige smaak verkrijgt.
Milky Oolong, ook bekend als Nai Xiang, is een unieke thee die beroemd is om zijn rijke, romige en boterachtige smaak. De eerste indruk is zacht, bijna fluweelachtig, en vult je mond met de zoete smaak van verse melk. Vervolgens ontvouwt zich een complexe symfonie van smaken, variërend van rijp fruit tot lichte bloemige noten, met een hint van noten en karamel die bijdraagt aan de diepte en complexiteit van deze opmerkelijke thee.
Oolong
Er zijn talrijke verhalen in de geschiedenis ontstaan hoe een Oolong wordt gemaakt. Iedere Oolong heeft zijn eigen optische karakter en een ding staat vast:
de productie kan zeer variabel zijn en erg kostbaar, daarom heeft hij ook zijn eigen prijs. Qua smaak zit de Oolong tussen een groen en zwarte thee in. In het kort begint het ermee dat de blaadjes in de zon verspreid worden waardoor iets van hun vocht opgenomen wordt. Hierdoor ontstaan zekere chemische processen waardoor een fantastisch aroma van het blad ontstaat. Aansluitend worden ze in bamboe korven heel voorzichtig heen en weer geschud waarbij alleen de randjes van het blad iets afbreken en alleen daar fermenteren; alleen daar komt iets sap uit. Oolong kenners spreken van een groen blad met rode rand. In grote hete pannen worden de blaadjes verhit om alleen het aroma en de kleur van het blad definitief vast te houden.
ᅠ
- ingrediënten: Oolong Thee, Aroma (Lactose).
- Theesoort: Oolong Thee
- Hoeveelheid: 2 gram per kop en 12 gram per liter
- Graden: 80 tot 95 graden
- Trektijd: 90 seconden tot 2 minuten
- Theesmaak: Puur