Marokkaanse muntthee
Marokkaanse muntthee kopen? De #1 muntthee!
Ingrediënten:
Groene thee, Kruizemunt, Aroma
De thee van de Woestijnzonen, zowel bij hitte als kou een genot! Hou jij van zoet en van groene thee? Dan is deze Marokkaanse muntthee de ware voor jou. Deze groene muntthee is DE nationale drank van Marokko. Deze muntthee wordt ook wel Toearegthee genoemd. In Marokko wordt de gehele dag door groene muntthee gedronken en deze wordt in Marokko heel zoet gedronken.
Voor marokkaanse muntthee ga je naar De Theebaron
Groene thee
Waarom blijft groene thee eigenlijk groen? Het beste kan men eerst de zwarte thee bekijken. Hiervoor wordt in het kort na het breken van de blaadjes een soort oxidatie proces (Fermentatie) in gang gezet. De blaadjes worden bruin, sappen worden onttrokken en etherische oliën ontwikkelen zich en het blad veranderd van structuur. Dit hele proces wordt bij groene thee juist omzeilt. Na een voorbereiding van een aantal uren zijn de blaadjes zacht en mals gemaakt. Dan wordt ieder blad in een grote pan snel geroosterd (China) of in kokende damp (Japan) met dit resultaat: Het blad blijft groen, alles, wat aan natuurlijke stoffen in het blad aanwezig is, blijven behouden en dit ontluikt zich bij het zetten van de thee.
Opmerkelijk is de grote zorg tijdens het voorbereiden: teveel damp of hitte leidt tot grote smaakproblemen of andere ongewenste effecten. De kwaliteit zal dan beslist verdorven zijn.
Er zijn vele varianten om de groene thee te zetten; Chinezen laten de blaadjes in het water liggen en gieten er meerdere malen kokend water op. Wij daarentegen nemen afgekoeld water tussen de 60 en 80° en laten de thee 2-3 minuten trekken. In ieder geval telt dat des te beter de kwaliteit van groene thee, des te langer men deze in het water kan laten.
ᅠ
- ingrediënten: Groene thee, Kruizemunt, Aroma
- Theesoort: Groene Thee
- Hoeveelheid: 2 gram per kop en 12 gram per liter
- Graden: 50 tot 80 graden
- Trektijd: 3 minuten
- Theesmaak: Munt