Knoflookpeper Kippenvleugels
- Totale tijd: 75 Minuten
Maak de kippenvleugels schoon en dep ze droog met keukenpapier. Snijd eventueel de puntjes van de vleugels af.
In een kom meng je olijfolie, fijngehakte knoflook, Knoflookpeper kruiden, paprikapoeder en zout. Roer goed door elkaar totdat alle ingrediënten goed zijn gemengd.
Doe de kippenvleugels in een grote kom en giet de marinade eroverheen. Zorg ervoor dat alle kippenvleugels goed bedekt zijn met de kruidenmarinade. Dek de kom af en laat de kippenvleugels gedurende minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de gemarineerde kippenvleugels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 30-35 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Draai de kippenvleugels halverwege de baktijd om voor gelijkmatige garing.
Haal de kippenvleugels uit de oven en besprenkel ze met vers citroensap. Garneer indien gewenst met verse peterselie.
Recept voor Knoflookpeper Kippenvleugels
Deze kruidige knoflookpeper kippenvleugels zijn perfect als snack of als onderdeel van een feestmaal. De Knoflookpeper kruiden van De Kruidenbaron geven de kippenvleugels een heerlijk pittige en kruidige smaak.
Porties: 4
Voedingswaarde: (per portie)
- Calorieën: 250
- Vet: 15 g
- Koolhydraten: 2 g
- Eiwit: 25 g
Type keuken: Internationaal
Dieetinformatie: Glutenvrij
Gelegenheid: Perfect voor een informeel feestje of als smaakvolle snack bij een filmavond.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Bron: De Kruidenbaron
Dit recept is gemaakt met behulp van AI