Ingredienten
16 kippenvleugels
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theelepels Knoflookpeper kruiden van De Kruidenbaron
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel zout
Vers citroensap (van 1 citroen), ter garnering
Verse peterselie, fijngehakt (optioneel), ter garnering
  • Totale tijd: 75 Minuten
Bereidingswijze
1

Maak de kippenvleugels schoon en dep ze droog met keukenpapier. Snijd eventueel de puntjes van de vleugels af.

2

In een kom meng je olijfolie, fijngehakte knoflook, Knoflookpeper kruiden, paprikapoeder en zout. Roer goed door elkaar totdat alle ingrediënten goed zijn gemengd.

3

Doe de kippenvleugels in een grote kom en giet de marinade eroverheen. Zorg ervoor dat alle kippenvleugels goed bedekt zijn met de kruidenmarinade. Dek de kom af en laat de kippenvleugels gedurende minimaal 1 uur marineren in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor op 200°C.

5

Leg de gemarineerde kippenvleugels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 30-35 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Draai de kippenvleugels halverwege de baktijd om voor gelijkmatige garing.

6

Haal de kippenvleugels uit de oven en besprenkel ze met vers citroensap. Garneer indien gewenst met verse peterselie.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0