Zout

Filters
25 ProductenPagina 1 van 2
Himalaya zout fijn
Himalaya zout fijn
€3,50
Himalaya zout grof
Himalaya zout grof
€3,30
Kala Namak zout
Kala Namak zout
€3,70
Keukenzout
Keukenzout
€2,25
Knoflookzout
Knoflookzout
€4,65
Rookzout
Rookzout
€4,35
Selderijzout
Selderijzout
€3,90
Toscaanse zeezoutmix
-25%
Toscaanse zeezoutmix
€2,60 €1,95
Zeewier Kombu
Zeewier Kombu
€9,50
Zeewiermix Bake
Zeewiermix Bake
€49,95
Zeewiermix Chef
Zeewiermix Chef
€49,95
Zeezout Arrabbiata
-25%
Zeezout Arrabbiata
€3,85 €2,89
Zeezout fijn
Zeezout fijn
€2,70
Zeezout Grigliata
-24%
Zeezout Grigliata
€3,60 €2,75
Zeezout grof
-20%
Zeezout grof
€2,90 €2,32
Zeezout met knoflook
-20%
Zeezout met knoflook
€2,85 €2,28
Zeezout Provencaals
-20%
Zeezout Provencaals
€3,05 €2,44
Zeezout Szechuan of Sichuan
-20%
Zeezout Szechuan of Sichuan
€4,40 €3,52
Zeezout vlokken of flakes
Zeezout vlokken of flakes
€5,75

Zout kopen? Ontdek de veelzijdigheid van zout bij De Kruidenbaron

Ben je op zoek naar kwaliteitszout? Bij De Kruidenbaron vind je een breed assortiment aan zoutsoorten voor elke smaak en toepassing. De Kruidenbaron heeft zout in allerlei soorten, maten, kleuren en verpakkingen. Los, in molens en strooiers, grof en fijn en zelfs voor decoratie.

Waarom kiezen voor kwaliteitszout?

Kwaliteitszout heeft verschillende voordelen die je kookervaring en gezondheid kunnen verbeteren. De smaak van kwaliteitszout kan veel meer smaak bieden in je gerechten dan keukenzout. Er zitten ook extra mineralen in kwaliteitszout, zoals magnesium, calcium en kalium. Deze mineralen kunnen bijdragen aan een gezondere voeding. Bovendien is kwaliteitszout ook minder bewerkt dan gewoon keukenzout.

Verschillende soorten zout

Elk zoutsoort heeft zijn eigen unieke kenmerken, oorsprong en toepassingen. Bij De Kruidenbaron vind je een breed assortiment waaruit je kan kiezen.

  • Keukenzout is fijnkorrelig en meestal gejodeerd. Ons keukenzout is 100% puur en vrij van toevoegingen en anti-klontermiddelen. Het is ideaal voor koken, bakken, marineren en zelfs voor het maken van pekeloplossingen.
  • Zeezout is daarentegen vaak grofkorrelig en ongeraffineerd. Zeezout is verkregen door het verdampen van zeewater.
  • Himalayazout is roze zout afkomstig uit Pakistan. Dit zout is voornamelijk populair als finishing salt en voor gebruik in zoutlampen en andere niet-culinaire toepassingen. Dit oerzout van minstens 200 miljoen jaar oud heeft geen enkele chemische bewerking ondergaan.
  • Keltisch zeezout, ook wel fleur del sel, bevat veel mineralen. Dit is ook te proeven! Ons Keltisch zeezout is ongeraffineerd en licht vochtig.

Hoe kies je het juiste zout voor jouw gerechten?

Om de juiste zoutsoort te kiezen voor jouw gerechten, is het belangrijk dat je rekening houdt met de textuur, smaakintensiteit en de specifieke eigenschappen van het zout.

Bij algemeen gebruik van zout kan je het beste kiezen voor keukenzout, ook wel tafelzout. Dit is ideaal voor bakken en alledaags koken waar het zout snel moet oplossen.

Voor de afwerking en presentatie van je gerecht, zouden we aanraden om Keltisch zout of himalayazout te gebruiken. Het Keltisch zout (fleur del sel) is ideaal voor een knapperige textuur van het gerecht. Fleur del Sel kan je bijvoorbeeld gebruiken bij een caprese salade. Himalayazout is natuurlijk roze van kleur, waardoor het als finishing salt en decoratief element kan worden gebruikt. Gebruik fijn gemalen Himalayazout om gegrilde groenten, zoals paprika’s, courgettes en aubergines lichtjes te bestrooien.

Voor een unieke touch aan je gerechten kan je kiezen voor Kala Namak zout. Dit zout, ook wel zwart zout, wordt veel gebruikt door veganisten, omdat het de smaak en geur heeft van eieren door de zwavelhoudende eigenschappen.

Keltisch zeezout kan je toevoegen aan je stoofgerechten, zoals Boeuf Bourguignon, om de rijke, aardse smaken in een gerecht te accentueren. Misschien wist je dit nog niet, maar je kan Keltisch zeezout ook toevoegen aan je dessert. Bij Chocolade Ganache zorgt het zout voor een verrassend smaakcontrast tussen zoet en zout.

Gezondheidsvoordelen van kwalitatief zout

Kwalitatief zout, zoals Himalayazout of Keltisch zeezout wordt vaak geprezen om zijn mogelijke gezondheidsvoordelen in vergelijking met geraffineerd tafelzout. Hieronder noemen wij een aantal gezondheidsvoordelen van kwalitatief zout:

  1. Kwalitatief zout bevat vaak sporen van essentiële mineralen zoals kalium, magnesium, calcium en ijzer die bijdragen aan een goede gezondheid.
  2. De mineralen kunnen ook helpen bij het handhaven van de elektrolytenbalans, wat essentieel is voor hydratatie, spierfunctie en zenuwgeleiding.
  3. Ook kan het kwalitatief zout de spijsverteringssappen en enzymen
  4. Te veel zoutconsumptie kan in verband worden gebracht met een hoge bloeddruk, maar een gematigd gebruik van zout i.c.m. een gezond dieet en levensstijl kan bijdragen aan een stabiele bloeddruk.
  5. Baden in water met Himalayazout of Keltisch zeezout kan helpen bij het ontgiften van de huid en het lichaam.
  6. Naast baden kan je ook scrubben met kwalitatief zout. Dit kan helpen bij het exfoliëren van de huid.
  7. Ongeraffineerd zout kan jodium bevatten. Een jodium is een mineraal dat essentieel is voor de productie van schildklierhormonen.
  8. De mineralen kunnen ook helpen bij het balanceren van de pH-waarde van het lichaam.
  9. Ook kan het kwalitatief zout bijdragen aan het immuunsysteem.
  10. Inhalatie van zoutaerosolen, zoals in zoutkamer of met Himalayazoutlampen, kan helpen bij het verlichten van ademhalingsproblemen zoals astma, bronchitis en allergieën.

Zout bestellen bij De Kruidenbaron

Ben je onder de indruk wat zout allemaal voor je kan betekenen? Via onze website kan je allerlei soorten zout bestellen. Wij hebben zout in allerlei soorten, maten, kleuren en verpakkingen. Je kan naar onze zout categoriepagina gaan of type jouw gewenste zoutsoort in op de zoekbalk. Door online te bestellen bij De Kruidenbaron kan je ook kiezen of je het zout los wil of verpakt wil hebben in een molen of strooier.