Zonder toegevoegd zout

Filters
356 ProductenPagina 9 van 15
Maca of Peruaanse ginseng
-25%
Maca of Peruaanse ginseng
€5,90 €4,43
Maisgries geel 1000 gram
Maisgries geel 1000 gram
€2,25
Maismeel geel 1000 gram
Maismeel geel 1000 gram
€2,25
Maismeel wit 1000 gram
Maismeel wit 1000 gram
€2,45
Maretak kruiden
-20%
Maretak kruiden
€4,30 €3,44
Maretak kruiden gemalen
-20%
Maretak kruiden gemalen
€4,55 €3,64
Mariadistelzaad gemalen
-25%
Mariadistelzaad gemalen
€4,60 €3,45
Mierikswortel gemalen
-25%
Mierikswortel gemalen
€4,65 €3,49
Monnikspeper gemalen
Monnikspeper gemalen
€23,95
Monnikspeper heel
-20%
Monnikspeper heel
€3,70 €2,96
Monosodium Glutamaat fijn
Monosodium Glutamaat fijn
€2,45
Monosodium Glutamaat grof
-20%
Monosodium Glutamaat grof
€4,30 €3,44
Morita Chilipeper heel
Morita Chilipeper heel
€29,95
Mosselkruiden
Mosselkruiden
€14,95
Mosselkruiden grof
-20%
Mosselkruiden grof
€4,00 €3,20
Mosterdzaad bruin heel
Mosterdzaad bruin heel
€2,80
Mosterdzaad geel gemalen
-20%
Mosterdzaad geel gemalen
€3,00 €2,40
Mosterdzaad geel heel
-20%
Mosterdzaad geel heel
€3,35 €2,68
Muesli 3 granen
-26%
Muesli 3 granen
€2,65 €1,95

Let op, deze producten zijn zonder toegevoegd zout en het klopt dat er geen toegevoegd zout in zit maar sommige producten/ingrediënten bevatten van nature wat natrium, dit kan je er niet uithalen.

Kijk voor extra zekerheid bij de ingrediënten naar het percentage Natrium/Zout.

Wat is zout?
Als we het over zout hebben, bedoelen we meestal keukenzout. De scheikundige naam voor keukenzout is natriumchloride (NaCl). 1 gram keukenzout bestaat uit 0,4 gram natrium en 0,6 gram chloride.

Waar zit zout (natrium) in?
Van nature zit er niet zoveel natrium in het eten. De belangrijkste bron van natrium in de voeding is keukenzout. Naar schatting voegen we zo’n 20% van de hoeveelheid zout die we binnenkrijgen zelf toe aan ons eten. Ongeveer 80% komt uit keukenzout dat fabrikanten toevoegen aan producten, zoals aan brood en kant-en-klaarmaaltijden. Fabrikanten doen dat bijvoorbeeld om smaak, houdbaarheid (vleesproducten, vis, zuurkool) of structuur (brood, kaas) te verbeteren.