Zonder toegevoegd zout

Filters
356 ProductenPagina 7 van 15
Kerrie Engels
Kerrie Engels
€2,85
Kerrie heet
Kerrie heet
€2,75
Kerrie Hindoestaans
Kerrie Hindoestaans
€3,10
Kerrie Hollands
Kerrie Hollands
€2,95
Kerrie Masala
Kerrie Masala
€2,95
Kerrie Surinaams
Kerrie Surinaams
€2,95
Kerriepoeder Djawa
Kerriepoeder Djawa
€2,95
Kervelblad gesneden
Kervelblad gesneden
€2,50
Kikkererwten 1000 gram
Kikkererwten 1000 gram
€5,25
Knoflook vlokken
Knoflook vlokken
€2,75
Knoflookpoeder
Knoflookpoeder
€2,55
Knoflookpoeder zwart
Knoflookpoeder zwart
€11,95
Koekkruiden
Koekkruiden
€2,95
Kokos gemalen/geraspt
Kokos gemalen/geraspt
€2,10
Kokskruiden
Kokskruiden
€3,75
Komijnzaad gemalen
Komijnzaad gemalen
€2,95
Komijnzaad heel
Komijnzaad heel
€2,95
Koriander gebroken blad
Koriander gebroken blad
€2,50
Korianderzaad gebroken
Korianderzaad gebroken
€2,25

Let op, deze producten zijn zonder toegevoegd zout en het klopt dat er geen toegevoegd zout in zit maar sommige producten/ingrediënten bevatten van nature wat natrium, dit kan je er niet uithalen.

Kijk voor extra zekerheid bij de ingrediënten naar het percentage Natrium/Zout.

Wat is zout?
Als we het over zout hebben, bedoelen we meestal keukenzout. De scheikundige naam voor keukenzout is natriumchloride (NaCl). 1 gram keukenzout bestaat uit 0,4 gram natrium en 0,6 gram chloride.

Waar zit zout (natrium) in?
Van nature zit er niet zoveel natrium in het eten. De belangrijkste bron van natrium in de voeding is keukenzout. Naar schatting voegen we zo’n 20% van de hoeveelheid zout die we binnenkrijgen zelf toe aan ons eten. Ongeveer 80% komt uit keukenzout dat fabrikanten toevoegen aan producten, zoals aan brood en kant-en-klaarmaaltijden. Fabrikanten doen dat bijvoorbeeld om smaak, houdbaarheid (vleesproducten, vis, zuurkool) of structuur (brood, kaas) te verbeteren.