Zonder toegevoegd zout

Filters
356 ProductenPagina 6 van 15
Hennepzaad gepeld
Hennepzaad gepeld
€6,10
Inmaakkruiden
Inmaakkruiden
€6,10
Italiaanse kruiden
Italiaanse kruiden
€14,85
Italiaanse kruiden grof
Italiaanse kruiden grof
€3,95
Italiaanse tuinkruidenmix
-25%
Italiaanse tuinkruidenmix
€3,25 €2,44
Jeneverbessen
Jeneverbessen
€3,95
Kaneel gebroken
Kaneel gebroken
€3,25
Kaneel gemalen A kwaliteit
Kaneel gemalen A kwaliteit
€12,50
Kaneel gemalen uit Ceylon
Kaneel gemalen uit Ceylon
€3,25
Kaneelstokjes ca. 80 mm
Kaneelstokjes ca. 80 mm
€3,85
Kaneelstokjes uit Ceylon
Kaneelstokjes uit Ceylon
€3,95
Kardemom gemalen
Kardemom gemalen
€54,95
Kardemom peulen groen
Kardemom peulen groen
€69,95
Kardemom peulen zwart
Kardemom peulen zwart
€4,70
Kelp gemalen
Kelp gemalen
€26,95
Kemirinoten
Kemirinoten
€3,85
Kentjoer gesneden
Kentjoer gesneden
€3,25
Kentjoer/Kentjour gemalen
Kentjoer/Kentjour gemalen
€20,35
Kerrie Bengaals
Kerrie Bengaals
€2,75

Let op, deze producten zijn zonder toegevoegd zout en het klopt dat er geen toegevoegd zout in zit maar sommige producten/ingrediënten bevatten van nature wat natrium, dit kan je er niet uithalen.

Kijk voor extra zekerheid bij de ingrediënten naar het percentage Natrium/Zout.

Wat is zout?
Als we het over zout hebben, bedoelen we meestal keukenzout. De scheikundige naam voor keukenzout is natriumchloride (NaCl). 1 gram keukenzout bestaat uit 0,4 gram natrium en 0,6 gram chloride.

Waar zit zout (natrium) in?
Van nature zit er niet zoveel natrium in het eten. De belangrijkste bron van natrium in de voeding is keukenzout. Naar schatting voegen we zo’n 20% van de hoeveelheid zout die we binnenkrijgen zelf toe aan ons eten. Ongeveer 80% komt uit keukenzout dat fabrikanten toevoegen aan producten, zoals aan brood en kant-en-klaarmaaltijden. Fabrikanten doen dat bijvoorbeeld om smaak, houdbaarheid (vleesproducten, vis, zuurkool) of structuur (brood, kaas) te verbeteren.