Zonder toegevoegd zout

Filters
354 ProductenPagina 2 van 15
Bami kruidenmix
Bami kruidenmix
€2,40
Basilicum gemalen
Basilicum gemalen
€2,75
Basilicum gesneden
Basilicum gesneden
€2,20
Basmati rijst 1000 gram
Basmati rijst 1000 gram
€4,35
Bieslook gesneden
Bieslook gesneden
€29,95
Bieslook tubulair-ringen
Bieslook tubulair-ringen
€2,50
Bobotie kruidenmix
Bobotie kruidenmix
€2,75
Boekweitkorrels heel gepeld
-24%
Boekweitkorrels heel gepeld
€5,95 €4,50
Bonenkruid
Bonenkruid
€2,65
Bouillabaisse kruiden
Bouillabaisse kruiden
€2,25
Braad- en grillkruiden
Braad- en grillkruiden
€2,70
Broodkruidenmix
Broodkruidenmix
€2,60
Cacao gemalen
Cacao gemalen
€3,50
Cakemeel
Cakemeel
€6,95
Cayennepeper gemalen
Cayennepeper gemalen
€13,25
Cevapcici kruidenmix
Cevapcici kruidenmix
€2,75
Chai kruidenmix
Chai kruidenmix
€3,50
Chermoula kruidenmix
Chermoula kruidenmix
€2,85

Let op, deze producten zijn zonder toegevoegd zout en het klopt dat er geen toegevoegd zout in zit maar sommige producten/ingrediënten bevatten van nature wat natrium, dit kan je er niet uithalen.

Kijk voor extra zekerheid bij de ingrediënten naar het percentage Natrium/Zout.

Wat is zout?
Als we het over zout hebben, bedoelen we meestal keukenzout. De scheikundige naam voor keukenzout is natriumchloride (NaCl). 1 gram keukenzout bestaat uit 0,4 gram natrium en 0,6 gram chloride.

Waar zit zout (natrium) in?
Van nature zit er niet zoveel natrium in het eten. De belangrijkste bron van natrium in de voeding is keukenzout. Naar schatting voegen we zo’n 20% van de hoeveelheid zout die we binnenkrijgen zelf toe aan ons eten. Ongeveer 80% komt uit keukenzout dat fabrikanten toevoegen aan producten, zoals aan brood en kant-en-klaarmaaltijden. Fabrikanten doen dat bijvoorbeeld om smaak, houdbaarheid (vleesproducten, vis, zuurkool) of structuur (brood, kaas) te verbeteren.