Zonder toegevoegd zout

Filters
356 ProductenPagina 10 van 15
Munt of Mint gesneden
-20%
Munt of Mint gesneden
€2,90 €2,32
Nasi kruidenmix
Nasi kruidenmix
€2,75
Negro Chilipeper gemalen
Negro Chilipeper gemalen
€39,95
Negro Chilipeper heel
Negro Chilipeper heel
€28,95
Nootmuskaat gemalen
-20%
Nootmuskaat gemalen
€4,60 €3,68
Nootmuskaat heel
Nootmuskaat heel
€4,50
Oregano gemalen
Oregano gemalen
€2,65
Oregano gesneden
-20%
Oregano gesneden
€2,95 €2,36
Pandan rijst 1000 gram
Pandan rijst 1000 gram
€3,15
Paneermeel blank 2 mm
Paneermeel blank 2 mm
€3,95
Paneermeel blank 4 mm
Paneermeel blank 4 mm
€4,25
Paprika stukjes groen
-20%
Paprika stukjes groen
€4,35 €3,48
Paprikapoeder choricero
Paprikapoeder choricero
€2,40
Paprikapoeder mild
-20%
Paprikapoeder mild
€3,50 €2,80
Paprikapoeder pikant
Paprikapoeder pikant
€2,50
Paprikapoeder smoked
-20%
Paprikapoeder smoked
€3,25 €2,60
Paprikapoeder zoet
Paprikapoeder zoet
€2,75
Parboiled rijst 1000 gram
Parboiled rijst 1000 gram
€2,95
Parelgort 900 gram
Parelgort 900 gram
€4,95
Pasilla Chilipeper gemalen
Pasilla Chilipeper gemalen
€24,95

Let op, deze producten zijn zonder toegevoegd zout en het klopt dat er geen toegevoegd zout in zit maar sommige producten/ingrediënten bevatten van nature wat natrium, dit kan je er niet uithalen.

Kijk voor extra zekerheid bij de ingrediënten naar het percentage Natrium/Zout.

Wat is zout?
Als we het over zout hebben, bedoelen we meestal keukenzout. De scheikundige naam voor keukenzout is natriumchloride (NaCl). 1 gram keukenzout bestaat uit 0,4 gram natrium en 0,6 gram chloride.

Waar zit zout (natrium) in?
Van nature zit er niet zoveel natrium in het eten. De belangrijkste bron van natrium in de voeding is keukenzout. Naar schatting voegen we zo’n 20% van de hoeveelheid zout die we binnenkrijgen zelf toe aan ons eten. Ongeveer 80% komt uit keukenzout dat fabrikanten toevoegen aan producten, zoals aan brood en kant-en-klaarmaaltijden. Fabrikanten doen dat bijvoorbeeld om smaak, houdbaarheid (vleesproducten, vis, zuurkool) of structuur (brood, kaas) te verbeteren.