Zonder toegevoegd zout

Filters
359 ProductenPagina 1 van 15
4 Seizoenen peper
4 Seizoenen peper
€3,50
Agar Agar poeder
Agar Agar poeder
€10,00
AJI-NO-MOTO ® poeder
-20%
AJI-NO-MOTO ® poeder
€3,25 €2,60
Ajowanzaad
Ajowanzaad
€3,45
Alba Olie 250 cc
Alba Olie 250 cc
€4,50
Amandelen gemalen 100 % puur
-25%
Amandelen gemalen 100 % puur
€3,80 €2,85
Amandelpoeder imitatie
-19%
Amandelpoeder imitatie
€3,10 €2,50
Amandelschaafsel
Amandelschaafsel
€2,95
Ancho Chilipeper gemalen
Ancho Chilipeper gemalen
€28,95
Ancho Chilipeper heel
Ancho Chilipeper heel
€31,95
Anijszaad gemalen
-20%
Anijszaad gemalen
€2,85 €2,28
Anijszaad heel
-20%
Anijszaad heel
€3,60 €2,88
Appelpoeder
Appelpoeder
€14,95
Arabische gom gemalen
Arabische gom gemalen
€3,95
Arbol Chilipeper flakes
Arbol Chilipeper flakes
€34,95
Arbol Chilipeper heel
Arbol Chilipeper heel
€26,95
Argentijnse steakkruiden zonder zout
-25%
Argentijnse steakkruiden zonder zout
€4,45 €3,34
Arrowroot
Arrowroot
€2,95
Asafoetida
Asafoetida
€5,95
Ashwagandha poeder
Ashwagandha poeder
€19,50
Babipangang kruiden
Babipangang kruiden
€2,50
Baharat kruidenmix
Baharat kruidenmix
€2,60
Bakpoeder A kwaliteit
Bakpoeder A kwaliteit
€8,95

Let op, deze producten zijn zonder toegevoegd zout en het klopt dat er geen toegevoegd zout in zit maar sommige producten/ingrediënten bevatten van nature wat natrium, dit kan je er niet uithalen.

Kijk voor extra zekerheid bij de ingrediënten naar het percentage Natrium/Zout.

Wat is zout?
Als we het over zout hebben, bedoelen we meestal keukenzout. De scheikundige naam voor keukenzout is natriumchloride (NaCl). 1 gram keukenzout bestaat uit 0,4 gram natrium en 0,6 gram chloride.

Waar zit zout (natrium) in?
Van nature zit er niet zoveel natrium in het eten. De belangrijkste bron van natrium in de voeding is keukenzout. Naar schatting voegen we zo’n 20% van de hoeveelheid zout die we binnenkrijgen zelf toe aan ons eten. Ongeveer 80% komt uit keukenzout dat fabrikanten toevoegen aan producten, zoals aan brood en kant-en-klaarmaaltijden. Fabrikanten doen dat bijvoorbeeld om smaak, houdbaarheid (vleesproducten, vis, zuurkool) of structuur (brood, kaas) te verbeteren.