Zaden, Pitten en Granen
Ajowanzaad wordt ook wel Indiase tijm genoemd, de zaden worden gebruikt als specerij, ze smaken en ruiken naar tijm maar zijn iets scherper en bitterd...
Anijs geeft een heerlijk aroma aan je gerecht en kan daarnaast een medicinale werking hebben. Daarnaast wordt anijs toegepast in bijvoorbeeld pepernot...
Topkwaliteit bakpoeder Cougar. Maak jezelf je eigen deeg of beslag dat moet rijzen dan is bakpoeder je vriend. De dosering is ongeveer 1 tot 4 % van ...
Ons Chiazaad is 100% zuiver en van topkwaliteit. Het is een klein zaadje maar heeft grote prestaties voor lijf en leden. Gebruik Chiazaad met mate bij...
De dillezaadjes hebben een sterkere smaak en geven meer pit dan dilletoppen. Gebruik dillezaad bij ingemaakte groenten, in stoofschotels en brood....
Dillezaad gemalen heeft een sterkere smaak en geeft meer pit dan dilletoppen. Gebruik dillezaad bijvoorbeeld bij ingemaakte groenten, in stoofschotels...
Gierst is van nature een glutenvrije graansoort, de kleine korrel die in onze uitvoering al reeds gepeld is bevat veel vezels en eiwitten. Je kunt het...
Granola zoals die moet zijn met alleen maar A-kwaliteit ingrediënten. Heerlijk crunchy en licht gezoet. Begin de dag met een opkikker. De vezels zor...
Havermout, je zou bijna zeggen wie is er niet groot mee geworden. Het wordt gebruikt voor vele lekkere en gezonde ontbijtproducten. Zodat jij de dag g...
Havervlokken 100 % puur en zonder toevoegingen. Ze bevatten veel eiwitten en vezels en zijn een super combinatie met kwark, (gekookte) melk en yoghurt...
Hennepzaad is de superfood van het jaar, het levert Omega-3 en Omega-6 vetzuren in de ideale verhouding en bevat ook precies de juiste verhouding voor...
De smaak van karwij/kummel ligt tussen komijn en dille. Het geeft smaak aan suddergerechten, (zuur)kool, soepen en sauzen of zelfs aan roggebrood. Dos...
Naast gemalen karwijzaad heeft De Kruidenbaron ook hele karwijzaad, ook wel kummelzaad genoemd. De smaak van karwij/kummel ligt tussen komijn en dille...
Komijnpoeder is uitstekend toepasbaar in Mexicaanse of Indiase gerechten en ook in gerechten voor de grill of barbecue. Ook in curry’s, stoofschotel...
Komijnzaad is lekker in Mexicaanse of Indiase gerechten. Het geeft ook dat beetje extra aan gerechten voor de grill of barbecue. Laat curry, stoofscho...
Koriander is een aromatische smaakexplosie boordevol vitamines! De Kruidenbaron vertelt graag over de smaak en gezondheid voordelen...
Korianderzaden hebben een licht zoete, anijsachtige en kruidige smaak. De hele koriander zaden of granen worden zowel in zoete als in pittige gerechte...
Onze topkwaliteit geurige lavendel bloemetjes zijn erg lekker in verschillende nagerechten maar zeker ook in de thee. Lavendel helpt ontspannen. Het i...
Lijnzaad gebroken zit vol met omega-3 vetzuren en cholesterolverlagende vezels. Lijnzaad gebroken heeft een neutrale smaak en daardoor kan je het eige...
Lijnzaad zit vol met omega-3 vetzuren en cholesterolverlagende vezels. Lijnzaad heeft een milde nootachtige smaak en is naast de bekende toepassing op...
Maanzaad smaakt wat nootachtig en een beetje zoet. Maanzaadjes zijn lekker van smaak en te gebruiken in vele gerechten zoals: gebak, brood, gemalen te...
Mahlep wordt gebruikt om die specifieke smaak aan Turkse broodjes en gebak te geven en ook in sommige vlees- en kaasgerechten wordt mahlep gebruikt. I...
De gemalen zaden kun je zo opeten, of in de morgen uitstrooien over je muesli. Normaal gesproken zou je binnen een paar weken de positieve effecten mo...
De bruine mosterdzaden zijn iets pittiger de gele variant. Mosterdzaadjes zijn afkomstig van een plant uit de kruisbloemenfamilie. Mosterdplanten groe...