Kruiden en Specerijen

572 ProductenPagina 7 van 24
Fish rub kruidenmix
Fish rub kruidenmix
€2,85
Foelie gebroken
Foelie gebroken
€89,00
Foelie gemalen
Foelie gemalen
€14,10
Fosfaat E450 zak 1 kilo
Fosfaat E450 zak 1 kilo
€22,50
Framboos essence 100 cc
-17%
Framboos essence 100 cc
€5,95 €4,95
Frikandellen kruidenmix
Frikandellen kruidenmix
€3,25
Galangawortel / Laos heel
Galangawortel / Laos heel
€2,95
Garam Masala
Garam Masala
€2,95
Gehakt kruiden Marokkaans
Gehakt kruiden Marokkaans
€2,70
Gehakt kruiden met zout
Gehakt kruiden met zout
€2,50
Gehaktkruiden Bretons
Gehaktkruiden Bretons
€3,80
Gehaktmix hot & spicy
Gehaktmix hot & spicy
€2,50
Gelatinepoeder
Gelatinepoeder
€3,95
Gember essence 100 cc
-17%
Gember essence 100 cc
€5,95 €4,95
Gember gemalen
Gember gemalen
€16,95
Gember granulaat 3-6 mm
Gember granulaat 3-6 mm
€4,95
Gierst gepeld
Gierst gepeld
€4,35
Gistextract
Gistextract
€3,80

Er zijn veel verschillende soorten kruiden en specerijen te vinden. Denk aan basilicum, bieslook, sumak, bruschetta, fenegriek, gember en ga zo maar door. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we de kruiden en specerijen sectie van De Kruidenbaron opgedeeld in een aantal onderdelen. Zo kunt u alle losse kruiden en specerijen bekijken en alle voorverpakte kruiden en specerijen. Maar ook alle kruiden en specerijen zonder suikers, zonder allergenen of zonder kunstmatige additieven.

Hoe lang kun je kruiden en specerijen bewaren? 

Gedroogde kruiden en specerijen blijven heel lang goed als je ze droog en koel opslaat, de kleur kan wel wat veranderen en de intensiteit van de smaak kan wat afnemen. Gemalen gedroogde specerijen zijn 2 tot 4 jaar houdbaar en de gedroogde "groene" kruiden zoals bijvoorbeeld peterselie en basilicum blijven circa 1 tot 3 jaar goed.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?

Specerijen en kruiden zijn beide plantaardig. Het verschil tussen de twee is niet vastomlijnd. Met kruid wordt meestal verwezen naar een specerij afkomstig van een kleine groene plant. Zulke planten groeien vaker in gematigde klimaten en voornamelijk het bladgroen en stengels worden gebruikt als smaakmaker.

Met specerij wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit andere, voornamelijk tropische klimaten. Van deze planten worden ook de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast, en wortelstok gebruikt.

Voorbeelden van specerijen zijn:

Voorbeelden van kruiden zijn:

  • Basilicum
  • Peterselie
  • Oregano
  • Anijszaad
  • Bieslook
  • Bonenkruid
  • Dilletoppen
  • Dragonblad
  • Karwijzaad
  • Kervelblad

Bron: Wikipedia