Kruiden en Specerijen

566 ProductenPagina 4 van 24
Cakemeel
Cakemeel
€6,95
Carnaval dipsaus mix
Carnaval dipsaus mix
€2,75
Cayennepeper gemalen
Cayennepeper gemalen
€2,95
Cemen Bahararti kruidenmix
-25%
Cemen Bahararti kruidenmix
€3,20 €2,40
Cevapcici kruidenmix
Cevapcici kruidenmix
€2,75
Chai kruidenmix
Chai kruidenmix
€3,50
Chakalaka kruidenmix
-25%
Chakalaka kruidenmix
€3,70 €2,78
Chermoula kruidenmix
-25%
Chermoula kruidenmix
€3,60 €2,70
Chiazaad
Chiazaad
€4,10
Chili gebroken 4-6 mm
-20%
Chili gebroken 4-6 mm
€4,10 €3,28
Chili gemalen premium
Chili gemalen premium
€2,90
Chilipeper birdseyes
Chilipeper birdseyes
€2,70
Chilipeper heel
Chilipeper heel
€1,95
Chimichurri kruidenmix
Chimichurri kruidenmix
€2,95
Chipotle kruidenmix grof
-25%
Chipotle kruidenmix grof
€3,65 €2,74
Chipotle peper heel
Chipotle peper heel
€49,95
Chocolade druppels Gold Callebaut
-20%
Chocolade druppels Gold Callebaut
€23,95 €19,16

Er zijn veel verschillende soorten kruiden en specerijen te vinden. Denk aan basilicum, bieslook, sumak, bruschetta, fenegriek, gember en ga zo maar door. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we de kruiden en specerijen sectie van De Kruidenbaron opgedeeld in een aantal onderdelen. Zo kunt u alle losse kruiden en specerijen bekijken en alle voorverpakte kruiden en specerijen. Maar ook alle kruiden en specerijen zonder suikers, zonder allergenen of zonder kunstmatige additieven.

Hoe lang kun je kruiden en specerijen bewaren? 

Gedroogde kruiden en specerijen blijven heel lang goed als je ze droog en koel opslaat, de kleur kan wel wat veranderen en de intensiteit van de smaak kan wat afnemen. Gemalen gedroogde specerijen zijn 2 tot 4 jaar houdbaar en de gedroogde "groene" kruiden zoals bijvoorbeeld peterselie en basilicum blijven circa 1 tot 3 jaar goed.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?

Specerijen en kruiden zijn beide plantaardig. Het verschil tussen de twee is niet vastomlijnd. Met kruid wordt meestal verwezen naar een specerij afkomstig van een kleine groene plant. Zulke planten groeien vaker in gematigde klimaten en voornamelijk het bladgroen en stengels worden gebruikt als smaakmaker.

Met specerij wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit andere, voornamelijk tropische klimaten. Van deze planten worden ook de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast, en wortelstok gebruikt.

Voorbeelden van specerijen zijn:

Voorbeelden van kruiden zijn:

  • Basilicum
  • Peterselie
  • Oregano
  • Anijszaad
  • Bieslook
  • Bonenkruid
  • Dilletoppen
  • Dragonblad
  • Karwijzaad
  • Kervelblad

Bron: Wikipedia