Kruiden en Specerijen

566 ProductenPagina 22 van 24
Tomaten poeder
Tomaten poeder
€3,50
Tomaten vlokken
-25%
Tomaten vlokken
€5,50 €4,13
Tonkabonen
Tonkabonen
€9,95
Toscaanse kruiden
Toscaanse kruiden
€3,35
Toscaanse zeezoutmix
Toscaanse zeezoutmix
€1,95
Trassipoeder
Trassipoeder
€44,35
Tropische fruitmix
Tropische fruitmix
€4,05
Tuinkruidenmix
-20%
Tuinkruidenmix
€25,00 €20,00
Turkse kruidenmix
-20%
Turkse kruidenmix
€3,70 €2,96
Turkse Pizza kruiden
Turkse Pizza kruiden
€2,65
Turkse Pizza kruiden recept 2
-20%
Turkse Pizza kruiden recept 2
€3,85 €3,08
Tzatziki kruidenmix
Tzatziki kruidenmix
€2,75
Uien gebakken
Uien gebakken
€1,95
Uiengranulaat 1-3 mm
Uiengranulaat 1-3 mm
€3,40
Uiengranulaat fijn
Uiengranulaat fijn
€2,95
Uienpoeder
Uienpoeder
€2,60
Uiensnippers
Uiensnippers
€1,95
Uiensnippers geroosterd
Uiensnippers geroosterd
€15,25
Vadouvan kruidenmix
Vadouvan kruidenmix
€4,20
Valeriaanwortel gemalen
Valeriaanwortel gemalen
€69,95
Valeriaanwortel gesneden
Valeriaanwortel gesneden
€5,95
Vanille essence 100 cc
Vanille essence 100 cc
€5,95
Vanille extract 60 ml
Vanille extract 60 ml
€12,50

Er zijn veel verschillende soorten kruiden en specerijen te vinden. Denk aan basilicum, bieslook, sumak, bruschetta, fenegriek, gember en ga zo maar door. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we de kruiden en specerijen sectie van De Kruidenbaron opgedeeld in een aantal onderdelen. Zo kunt u alle losse kruiden en specerijen bekijken en alle voorverpakte kruiden en specerijen. Maar ook alle kruiden en specerijen zonder suikers, zonder allergenen of zonder kunstmatige additieven.

Hoe lang kun je kruiden en specerijen bewaren? 

Gedroogde kruiden en specerijen blijven heel lang goed als je ze droog en koel opslaat, de kleur kan wel wat veranderen en de intensiteit van de smaak kan wat afnemen. Gemalen gedroogde specerijen zijn 2 tot 4 jaar houdbaar en de gedroogde "groene" kruiden zoals bijvoorbeeld peterselie en basilicum blijven circa 1 tot 3 jaar goed.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?

Specerijen en kruiden zijn beide plantaardig. Het verschil tussen de twee is niet vastomlijnd. Met kruid wordt meestal verwezen naar een specerij afkomstig van een kleine groene plant. Zulke planten groeien vaker in gematigde klimaten en voornamelijk het bladgroen en stengels worden gebruikt als smaakmaker.

Met specerij wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit andere, voornamelijk tropische klimaten. Van deze planten worden ook de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast, en wortelstok gebruikt.

Voorbeelden van specerijen zijn:

Voorbeelden van kruiden zijn:

  • Basilicum
  • Peterselie
  • Oregano
  • Anijszaad
  • Bieslook
  • Bonenkruid
  • Dilletoppen
  • Dragonblad
  • Karwijzaad
  • Kervelblad

Bron: Wikipedia