Kruiden en Specerijen

572 ProductenPagina 2 van 24
Arabische gom gemalen
Arabische gom gemalen
€34,95
Arbol Chilipeper flakes
Arbol Chilipeper flakes
€34,95
Arbol Chilipeper heel
Arbol Chilipeper heel
€26,95
Argentijnse Chargrill
Argentijnse Chargrill
€2,75
Argentijnse steakkruiden
Argentijnse steakkruiden
€2,55
Arrabiata Kruidenmix
Arrabiata Kruidenmix
€2,40
Arrabiata pasta kruidenmix
Arrabiata pasta kruidenmix
€25,60
Arrowroot
Arrowroot
€2,95
Asafoetida
Asafoetida
€5,95
Babipangang kruiden
Babipangang kruiden
€2,50
Baharat kruidenmix
Baharat kruidenmix
€16,95
Bakpoeder A kwaliteit
Bakpoeder A kwaliteit
€4,95
Bami kruidenmix
Bami kruidenmix
€2,40
Bamigroenten
Bamigroenten
€2,45
Banaan essence 28 ml
Banaan essence 28 ml
€2,50
Basilicum gemalen
Basilicum gemalen
€2,75
Basilicum gesneden
Basilicum gesneden
€2,20
Beef Gravy base
Beef Gravy base
€2,45

Er zijn veel verschillende soorten kruiden en specerijen te vinden. Denk aan basilicum, bieslook, sumak, bruschetta, fenegriek, gember en ga zo maar door. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we de kruiden en specerijen sectie van De Kruidenbaron opgedeeld in een aantal onderdelen. Zo kunt u alle losse kruiden en specerijen bekijken en alle voorverpakte kruiden en specerijen. Maar ook alle kruiden en specerijen zonder suikers, zonder allergenen of zonder kunstmatige additieven.

Hoe lang kun je kruiden en specerijen bewaren? 

Gedroogde kruiden en specerijen blijven heel lang goed als je ze droog en koel opslaat, de kleur kan wel wat veranderen en de intensiteit van de smaak kan wat afnemen. Gemalen gedroogde specerijen zijn 2 tot 4 jaar houdbaar en de gedroogde "groene" kruiden zoals bijvoorbeeld peterselie en basilicum blijven circa 1 tot 3 jaar goed.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?

Specerijen en kruiden zijn beide plantaardig. Het verschil tussen de twee is niet vastomlijnd. Met kruid wordt meestal verwezen naar een specerij afkomstig van een kleine groene plant. Zulke planten groeien vaker in gematigde klimaten en voornamelijk het bladgroen en stengels worden gebruikt als smaakmaker.

Met specerij wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit andere, voornamelijk tropische klimaten. Van deze planten worden ook de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast, en wortelstok gebruikt.

Voorbeelden van specerijen zijn:

Voorbeelden van kruiden zijn:

  • Basilicum
  • Peterselie
  • Oregano
  • Anijszaad
  • Bieslook
  • Bonenkruid
  • Dilletoppen
  • Dragonblad
  • Karwijzaad
  • Kervelblad

Bron: Wikipedia