Kruiden en Specerijen

566 ProductenPagina 19 van 24
Saté kruiden
Saté kruiden
€2,35
Selderijblad gesneden
Selderijblad gesneden
€3,25
Selderijzaad
Selderijzaad
€2,70
Selderijzaad gemalen
Selderijzaad gemalen
€2,95
Selderijzout
Selderijzout
€3,90
Sennablad gemalen
-20%
Sennablad gemalen
€3,40 €2,72
Sennablad gesneden
Sennablad gesneden
€17,75
Sesamzaad gepeld
-20%
Sesamzaad gepeld
€3,00 €2,40
Sesamzaad geroosterd
Sesamzaad geroosterd
€3,50
Sesamzaad zwart
-20%
Sesamzaad zwart
€3,25 €2,60
Shoarmakruiden Amsterdams
Shoarmakruiden Amsterdams
€3,80
Shoarmakruiden met zout
-20%
Shoarmakruiden met zout
€3,30 €2,64
Sinaasappelschil gedroogd bitter
-20%
Sinaasappelschil gedroogd bitter
€26,00 €20,80
Sint Janskruid
-25%
Sint Janskruid
€4,05 €3,04
Sla kruidenmix
Sla kruidenmix
€13,95
Sojabrokken fijn
Sojabrokken fijn
€12,95
Sojabrokken grof
Sojabrokken grof
€12,95
Spanish rub  kruidenmix
Spanish rub kruidenmix
€2,85

Er zijn veel verschillende soorten kruiden en specerijen te vinden. Denk aan basilicum, bieslook, sumak, bruschetta, fenegriek, gember en ga zo maar door. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we de kruiden en specerijen sectie van De Kruidenbaron opgedeeld in een aantal onderdelen. Zo kunt u alle losse kruiden en specerijen bekijken en alle voorverpakte kruiden en specerijen. Maar ook alle kruiden en specerijen zonder suikers, zonder allergenen of zonder kunstmatige additieven.

Hoe lang kun je kruiden en specerijen bewaren? 

Gedroogde kruiden en specerijen blijven heel lang goed als je ze droog en koel opslaat, de kleur kan wel wat veranderen en de intensiteit van de smaak kan wat afnemen. Gemalen gedroogde specerijen zijn 2 tot 4 jaar houdbaar en de gedroogde "groene" kruiden zoals bijvoorbeeld peterselie en basilicum blijven circa 1 tot 3 jaar goed.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?

Specerijen en kruiden zijn beide plantaardig. Het verschil tussen de twee is niet vastomlijnd. Met kruid wordt meestal verwezen naar een specerij afkomstig van een kleine groene plant. Zulke planten groeien vaker in gematigde klimaten en voornamelijk het bladgroen en stengels worden gebruikt als smaakmaker.

Met specerij wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit andere, voornamelijk tropische klimaten. Van deze planten worden ook de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast, en wortelstok gebruikt.

Voorbeelden van specerijen zijn:

Voorbeelden van kruiden zijn:

  • Basilicum
  • Peterselie
  • Oregano
  • Anijszaad
  • Bieslook
  • Bonenkruid
  • Dilletoppen
  • Dragonblad
  • Karwijzaad
  • Kervelblad

Bron: Wikipedia