Kruiden en Specerijen

572 ProductenPagina 17 van 24
Peper wit heel
Peper wit heel
€2,25
Peper zwart gebroken
Peper zwart gebroken
€2,55
Peper zwart gemalen
Peper zwart gemalen
€3,50
Peper zwart heel
Peper zwart heel
€3,20
Pepermunt essence 28 ml
Pepermunt essence 28 ml
€2,50
Perzik essence 100 cc
-17%
Perzik essence 100 cc
€5,95 €4,95
Perzik essence 28 ml
Perzik essence 28 ml
€2,50
Pesto mix groen
Pesto mix groen
€2,25
Peterselie gemalen
Peterselie gemalen
€2,75
Peterselie gesneden
Peterselie gesneden
€2,15
Pijnboompitten
Pijnboompitten
€3,50
Piment gemalen
Piment gemalen
€3,35
Piment heel
Piment heel
€3,25
Piri Piri rub  kruidenmix
Piri Piri rub kruidenmix
€2,95
Pistache essence 28 ml
Pistache essence 28 ml
€2,50
Pizza kruiden
Pizza kruiden
€2,20
Pompoenpitten
Pompoenpitten
€10,95
Popcornmais 1 kilo
Popcornmais 1 kilo
€5,95

Er zijn veel verschillende soorten kruiden en specerijen te vinden. Denk aan basilicum, bieslook, sumak, bruschetta, fenegriek, gember en ga zo maar door. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we de kruiden en specerijen sectie van De Kruidenbaron opgedeeld in een aantal onderdelen. Zo kunt u alle losse kruiden en specerijen bekijken en alle voorverpakte kruiden en specerijen. Maar ook alle kruiden en specerijen zonder suikers, zonder allergenen of zonder kunstmatige additieven.

Hoe lang kun je kruiden en specerijen bewaren? 

Gedroogde kruiden en specerijen blijven heel lang goed als je ze droog en koel opslaat, de kleur kan wel wat veranderen en de intensiteit van de smaak kan wat afnemen. Gemalen gedroogde specerijen zijn 2 tot 4 jaar houdbaar en de gedroogde "groene" kruiden zoals bijvoorbeeld peterselie en basilicum blijven circa 1 tot 3 jaar goed.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?

Specerijen en kruiden zijn beide plantaardig. Het verschil tussen de twee is niet vastomlijnd. Met kruid wordt meestal verwezen naar een specerij afkomstig van een kleine groene plant. Zulke planten groeien vaker in gematigde klimaten en voornamelijk het bladgroen en stengels worden gebruikt als smaakmaker.

Met specerij wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit andere, voornamelijk tropische klimaten. Van deze planten worden ook de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast, en wortelstok gebruikt.

Voorbeelden van specerijen zijn:

Voorbeelden van kruiden zijn:

  • Basilicum
  • Peterselie
  • Oregano
  • Anijszaad
  • Bieslook
  • Bonenkruid
  • Dilletoppen
  • Dragonblad
  • Karwijzaad
  • Kervelblad

Bron: Wikipedia