Kruiden en Specerijen

572 ProductenPagina 12 van 24
Knoflook vlokken
Knoflook vlokken
€2,75
Knoflookpeper kruiden
Knoflookpeper kruiden
€3,10
Knoflookpoeder
Knoflookpoeder
€2,55
Knoflookpoeder zwart
Knoflookpoeder zwart
€11,95
Knoflookzout
Knoflookzout
€4,65
Knoflookzout kruidenmix
Knoflookzout kruidenmix
€3,45
Koekkruiden
Koekkruiden
€2,95
Koffie essence 28 ml
Koffie essence 28 ml
€2,50
Kofta kruidenmix
Kofta kruidenmix
€2,75
Kofte kruidenmix
Kofte kruidenmix
€2,75
Kokos gemalen/geraspt
Kokos gemalen/geraspt
€2,10
Kokos-Curry mix
Kokos-Curry mix
€2,40
Kokskruiden
Kokskruiden
€3,75
Komijnzaad gemalen
Komijnzaad gemalen
€2,95
Komijnzaad heel
Komijnzaad heel
€2,95
Koriander gebroken blad
Koriander gebroken blad
€2,50
Korianderzaad gebroken
Korianderzaad gebroken
€2,25
Korianderzaad gemalen
Korianderzaad gemalen
€2,85
Korianderzaad heel
Korianderzaad heel
€2,60

Er zijn veel verschillende soorten kruiden en specerijen te vinden. Denk aan basilicum, bieslook, sumak, bruschetta, fenegriek, gember en ga zo maar door. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we de kruiden en specerijen sectie van De Kruidenbaron opgedeeld in een aantal onderdelen. Zo kunt u alle losse kruiden en specerijen bekijken en alle voorverpakte kruiden en specerijen. Maar ook alle kruiden en specerijen zonder suikers, zonder allergenen of zonder kunstmatige additieven.

Hoe lang kun je kruiden en specerijen bewaren? 

Gedroogde kruiden en specerijen blijven heel lang goed als je ze droog en koel opslaat, de kleur kan wel wat veranderen en de intensiteit van de smaak kan wat afnemen. Gemalen gedroogde specerijen zijn 2 tot 4 jaar houdbaar en de gedroogde "groene" kruiden zoals bijvoorbeeld peterselie en basilicum blijven circa 1 tot 3 jaar goed.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?

Specerijen en kruiden zijn beide plantaardig. Het verschil tussen de twee is niet vastomlijnd. Met kruid wordt meestal verwezen naar een specerij afkomstig van een kleine groene plant. Zulke planten groeien vaker in gematigde klimaten en voornamelijk het bladgroen en stengels worden gebruikt als smaakmaker.

Met specerij wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit andere, voornamelijk tropische klimaten. Van deze planten worden ook de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast, en wortelstok gebruikt.

Voorbeelden van specerijen zijn:

Voorbeelden van kruiden zijn:

  • Basilicum
  • Peterselie
  • Oregano
  • Anijszaad
  • Bieslook
  • Bonenkruid
  • Dilletoppen
  • Dragonblad
  • Karwijzaad
  • Kervelblad

Bron: Wikipedia