Kruiden en Specerijen

566 ProductenPagina 11 van 24
Kipkruiden met zout
Kipkruiden met zout
€2,50
Kipkruiden Mexicaans met zout
-25%
Kipkruiden Mexicaans met zout
€3,05 €2,29
Kipkruiden minder zout
Kipkruiden minder zout
€2,25
Kleurstof blauw 250 cc
Kleurstof blauw 250 cc
€8,95
Kleurstof eigeel 250 cc
Kleurstof eigeel 250 cc
€8,95
Kleurstof groen 250 cc
Kleurstof groen 250 cc
€8,95
Kleurstof rood 250 cc
Kleurstof rood 250 cc
€8,95
Knoflook kruidenmix heet
Knoflook kruidenmix heet
€2,55
Knoflook vlokken
Knoflook vlokken
€14,95
Knoflookpeper kruiden
Knoflookpeper kruiden
€3,10
Knoflookpoeder
Knoflookpoeder
€2,55
Knoflookpoeder zwart
Knoflookpoeder zwart
€11,95
Knoflookzout
Knoflookzout
€4,65
Knoflookzout kruidenmix
Knoflookzout kruidenmix
€3,45
Koekkruiden
Koekkruiden
€2,95
Kofta kruidenmix
-20%
Kofta kruidenmix
€3,40 €2,72
Kofte kruidenmix
Kofte kruidenmix
€2,75
Kokos  essence 100 cc
Kokos essence 100 cc
€5,95

Er zijn veel verschillende soorten kruiden en specerijen te vinden. Denk aan basilicum, bieslook, sumak, bruschetta, fenegriek, gember en ga zo maar door. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we de kruiden en specerijen sectie van De Kruidenbaron opgedeeld in een aantal onderdelen. Zo kunt u alle losse kruiden en specerijen bekijken en alle voorverpakte kruiden en specerijen. Maar ook alle kruiden en specerijen zonder suikers, zonder allergenen of zonder kunstmatige additieven.

Hoe lang kun je kruiden en specerijen bewaren? 

Gedroogde kruiden en specerijen blijven heel lang goed als je ze droog en koel opslaat, de kleur kan wel wat veranderen en de intensiteit van de smaak kan wat afnemen. Gemalen gedroogde specerijen zijn 2 tot 4 jaar houdbaar en de gedroogde "groene" kruiden zoals bijvoorbeeld peterselie en basilicum blijven circa 1 tot 3 jaar goed.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?

Specerijen en kruiden zijn beide plantaardig. Het verschil tussen de twee is niet vastomlijnd. Met kruid wordt meestal verwezen naar een specerij afkomstig van een kleine groene plant. Zulke planten groeien vaker in gematigde klimaten en voornamelijk het bladgroen en stengels worden gebruikt als smaakmaker.

Met specerij wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit andere, voornamelijk tropische klimaten. Van deze planten worden ook de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast, en wortelstok gebruikt.

Voorbeelden van specerijen zijn:

Voorbeelden van kruiden zijn:

  • Basilicum
  • Peterselie
  • Oregano
  • Anijszaad
  • Bieslook
  • Bonenkruid
  • Dilletoppen
  • Dragonblad
  • Karwijzaad
  • Kervelblad

Bron: Wikipedia