Kruiden en Specerijen

572 ProductenPagina 11 van 24
Kerriepoeder Djawa
Kerriepoeder Djawa
€2,95
Kerriepoeder Indiaas met zout
-20%
Kerriepoeder Indiaas met zout
€4,95 €3,96
Kersen essence 100 cc
-17%
Kersen essence 100 cc
€5,95 €4,95
Kervelblad gesneden
Kervelblad gesneden
€2,50
Keukenzout
Keukenzout
€2,25
Kibbeling kruidenmix
Kibbeling kruidenmix
€2,75
Kikkererwten 1000 gram
Kikkererwten 1000 gram
€5,25
Kimchi kruidenmix
Kimchi kruidenmix
€2,95
Kip Kerrie kruidenmix
Kip Kerrie kruidenmix
€2,40
Kip rub kruidenmix
Kip rub kruidenmix
€3,55
Kip Tandoori kruidenmix
Kip Tandoori kruidenmix
€2,50
Kipkruiden Marokkaans
Kipkruiden Marokkaans
€2,45
Kipkruiden met zout
Kipkruiden met zout
€2,50
Kipkruiden minder zout
Kipkruiden minder zout
€2,25
Kleurstof blauw 250 cc
-22%
Kleurstof blauw 250 cc
€8,95 €6,95
Kleurstof eigeel 250 cc
-22%
Kleurstof eigeel 250 cc
€8,95 €6,95
Kleurstof groen 250 cc
-22%
Kleurstof groen 250 cc
€8,95 €6,95
Kleurstof oranje 28 ml
Kleurstof oranje 28 ml
€2,50
Kleurstof rood 250 cc
-22%
Kleurstof rood 250 cc
€8,95 €6,95
Kleurstof roze 28 ml
Kleurstof roze 28 ml
€2,50
Knoflook kruidenmix heet
Knoflook kruidenmix heet
€2,55

Er zijn veel verschillende soorten kruiden en specerijen te vinden. Denk aan basilicum, bieslook, sumak, bruschetta, fenegriek, gember en ga zo maar door. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we de kruiden en specerijen sectie van De Kruidenbaron opgedeeld in een aantal onderdelen. Zo kunt u alle losse kruiden en specerijen bekijken en alle voorverpakte kruiden en specerijen. Maar ook alle kruiden en specerijen zonder suikers, zonder allergenen of zonder kunstmatige additieven.

Hoe lang kun je kruiden en specerijen bewaren? 

Gedroogde kruiden en specerijen blijven heel lang goed als je ze droog en koel opslaat, de kleur kan wel wat veranderen en de intensiteit van de smaak kan wat afnemen. Gemalen gedroogde specerijen zijn 2 tot 4 jaar houdbaar en de gedroogde "groene" kruiden zoals bijvoorbeeld peterselie en basilicum blijven circa 1 tot 3 jaar goed.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?

Specerijen en kruiden zijn beide plantaardig. Het verschil tussen de twee is niet vastomlijnd. Met kruid wordt meestal verwezen naar een specerij afkomstig van een kleine groene plant. Zulke planten groeien vaker in gematigde klimaten en voornamelijk het bladgroen en stengels worden gebruikt als smaakmaker.

Met specerij wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit andere, voornamelijk tropische klimaten. Van deze planten worden ook de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast, en wortelstok gebruikt.

Voorbeelden van specerijen zijn:

Voorbeelden van kruiden zijn:

  • Basilicum
  • Peterselie
  • Oregano
  • Anijszaad
  • Bieslook
  • Bonenkruid
  • Dilletoppen
  • Dragonblad
  • Karwijzaad
  • Kervelblad

Bron: Wikipedia