Ingredienten
200 g bloem
100 g boter, op kamertemperatuur
100 g bruine basterdsuiker
1 ei
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel Koekkruiden van De Kruidenbaron
Snufje zout
  • Totale tijd: 30 Minuten
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

In een grote kom meng je de boter en bruine basterdsuiker tot een romig mengsel.

3

Voeg het ei en vanille-extract toe aan het boter-suikermengsel en mix goed.

4

Voeg de bloem, Koekkruiden en een snufje zout toe aan het mengsel en mix tot een stevig deeg.

5

Vorm het deeg tot een bal en wikkel het in plasticfolie. Laat het deeg minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

6

Haal het deeg uit de koelkast en bestuif je werkblad met wat bloem.

7

Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0,5 cm. Gebruik koekjesuitstekers naar keuze om vormen uit het deeg te snijden.

8

Leg de uitgesneden koekjes op de bakplaat en zorg ervoor dat er wat ruimte tussen de koekjes is, omdat ze tijdens het bakken iets kunnen uitzetten.

9

Bak de koekjes in het midden van de oven gedurende 12-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn aan de randen.

10

Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

11

Optioneel: je kunt de koekjes versieren met glazuur of een laagje poedersuiker voor een extra feestelijk tintje.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0