Ingredienten
400 gram rijst
3 eetlepels plantaardige olie
2 uien, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
200 gram kipfilet, in blokjes
200 gram ham, in blokjes
2 eieren
4 eetlepels Nasi Kruidenmix
100 gram doperwten (diepvries)
Zout en peper naar smaak
Optioneel: sambal, naar smaak
  • Voorbereiding: 15 Minuten
  • Kook tijd: 20 Minuten
  • Totale tijd: 35 Minuten
Bereidingswijze
1

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat deze afkoelen.

2

Verhit een eetlepel olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de uien en knoflook tot ze zacht zijn.

3

Voeg de kipfilet toe en bak deze tot hij gaar is. Voeg daarna de ham toe en bak nog een paar minuten.

4

Schuif de ingrediënten aan de kant van de wok en voeg een eetlepel olie in het midden. Breek de eieren hierin en roer snel door om ze te laten stollen.

5

Voeg de afgekoelde rijst, Kruidenbaron Nasi Kruidenmix en doperwten toe. Roer alles goed door zodat de rijst opwarmt en de kruiden goed gemengd zijn.

6

Breng op smaak met zout, peper en eventueel sambal.

7

Serveer de Nasi Goreng met kroepoek, atjar tjampoer of een gebakken ei.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0