Kipcurry Met Indiase Rub Kruidenmix
- Totale tijd: 45 Minuten
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en bak ze gedurende 2-3 minuten, of tot de ui zacht is.
Voeg de kip toe en bak deze 5 minuten, of tot ze bruin is.
Voeg de paprika toe en bak deze nog 2-3 minuten, of tot ze zacht zijn.
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en kokosmelk toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
Voeg de garam masala, Indiase rub kruidenmix, kurkuma, paprikapoeder, zout en zwarte peper toe en roer alles goed door elkaar.
Breng het geheel aan de kook en zet vervolgens het vuur laag en laat het gerecht ongeveer 30 minuten sudderen, of tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.
Proef en breng indien nodig op smaak met extra zout en peper.
Garneer met verse koriander en serveer met rijst of naanbrood.
Recept voor Indiase kipcurry
Deze Indiase kipcurry is perfect voor een heerlijk diner met vrienden of familie. De curry is smaakvol en pittig dankzij de Indiase rub kruidenmix van De Kruidenbaron.
Porties: 4
Voedingswaarde per portie:
- Calorieën: 385 kcal
- Koolhydraten: 14 g
- Eiwitten: 25 g
- Vetten: 25 g
Type keuken: Indiaas
Dieetinformatie: Glutenvrij
Gelegenheid: Geschikt voor een gezellig diner met vrienden of familie
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Bron: De Kruidenbaron