Ingredienten
1,2 kg kippenbouten
1 kopje Griekse yoghurt
3 eetlepels Tandoori kruidenmix van De Kruidenbaron
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel geraspte verse gember
2 eetlepels citroensap
1 theelepel zout
1 eetlepel plantaardige olie
Verse koriander, gehakt, ter garnering
Naanbrood
Basmatirijst
  • Voorbereiding: 140 Minuten
  • Kook tijd: 20 Minuten
  • Totale tijd: 160 Minuten
Bereidingswijze
1

Meng in een grote kom de yoghurt, Tandoori kruidenmix, knoflook, gember, citroensap en zout tot een marinade.

2

Voeg de kip toe aan de marinade en zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is met de marinade. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast om te marineren. (Voor de beste smaak kunt u de kip zelfs een nacht in de koelkast laten marineren.)

3

Verwarm de oven voor op 220°C. Haal de kip uit de marinade en schud de overtollige marinade af.

4

Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met een beetje olie.

5

Bak de kip in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot deze goudbruin en gaar is. Draai de kip halverwege de kooktijd om.

6

Serveer de kip Tandoori met rijst, naanbrood en gehakte koriander.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0