Ingredienten
4 kippenbouten
2 eetlepels Kemirinoten van De Kruidenbaron, fijngehakt
2 uien, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 rode pepers, fijngehakt
2 eetlepels olie
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
1 theelepel tamarindewater
1 kopje water
  • Totale tijd: 30 Minuten
Bereidingswijze
1

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de uien, knoflook en rode pepers tot ze zacht en geurig zijn.

2

Voeg de kippenbouten toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

3

Voeg de Kemirinoten toe en bak ze kort mee tot ze geurig zijn.

4

Voeg het zout, de suiker en het tamarindewater toe en roer alles goed door elkaar.

5

Giet het water erbij en breng alles aan de kook.

6

Zet het vuur lager en laat de kip in de saus sudderen tot hij gaar is. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten.

7

Serveer de kip met de saus en bijvoorbeeld wat rijst en gestoomde groenten.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0