Ingredienten
4 kipfilets
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 gele paprika, in blokjes gesneden
1 blikje tomatenpuree (140 gram)
1 theelepel paprikapoeder
2 theelepels Kipkruiden Marokkaans kruidenmix
250 ml kippenbouillon
1 blikje kikkererwten (400 gram), uitgelekt en afgespoeld
Zout en peper naar smaak
Verse koriander, voor de garnering
  • Totale tijd: 30 Minuten
Bereidingswijze
1

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot de ui zacht is en glazig ziet. Voeg vervolgens de paprika's toe en bak deze 2-3 minuten mee.

2

Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder en Kipkruiden Marokkaans kruidenmix toe en bak dit al roerend nog 1 minuut mee.

3

Voeg de kippenbouillon en kikkererwten toe en breng het geheel aan de kook.

4

Leg de kipfilets in de pan en zorg dat ze bedekt zijn met het sausmengsel. Breng op smaak met zout en peper.

5

Laat het geheel 20-25 minuten pruttelen op laag vuur totdat de kip gaar is.

6

Serveer de Marokkaanse kip met rijst of couscous en garneer met verse koriander.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0