Verwarm de BBQ voor op indirecte warmte van ongeveer 175-200 graden Celsius.
In een kleine kom, meng de Kruidenbaron BBQ Rub, olijfolie, zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en uipoeder tot een pasta-achtige textuur.
Wrijf de kruidenpasta op de hele kip, zorg ervoor dat alle kanten en hoeken bedekt zijn.
Leg de kip op het indirecte gedeelte van de BBQ en dek af met een deksel.
Laat de kip ongeveer 1 uur en 15 minuten koken, of tot de interne temperatuur van de kip 75 graden Celsius bereikt heeft.
Verwijder de kip van de BBQ en laat deze 10 minuten rusten.
Snijd de kip in stukken en serveer eventueel met BBQ-saus.
Een sappige, smaakvolle BBQ kip met een heerlijke Kruidenbaron BBQ Rub.
Bereidingstijd: 25 minuten voorbereiding, 1 uur en 15 minuten kooktijd.
Porties: 4-6 porties.
Voedingswaarde:
Type keuken: Amerikaans / BBQ
Dieetinformatie: Glutenvrij
Gelegenheid: Geschikt voor een gezellige BBQ met vrienden of familie.
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Bron: Dit recept is aangepast van een recept op de website van De Kruidenbaron.