Ingredienten
1 hele kip, schoongemaakt en gedroogd
1/4 kopje Kruidenbaron BBQ Rub
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel zout
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel uipoeder
Optioneel: BBQ-saus voor serveren
  • Voorbereiding: 25 Minuten
  • Kook tijd: 1 uur en 15 Minuten
  • Totale tijd: 1 uur en 40 Minuten
Bereidingswijze
1

Verwarm de BBQ voor op indirecte warmte van ongeveer 175-200 graden Celsius.

2

In een kleine kom, meng de Kruidenbaron BBQ Rub, olijfolie, zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en uipoeder tot een pasta-achtige textuur.

3

Wrijf de kruidenpasta op de hele kip, zorg ervoor dat alle kanten en hoeken bedekt zijn.

4

Leg de kip op het indirecte gedeelte van de BBQ en dek af met een deksel.

5

Laat de kip ongeveer 1 uur en 15 minuten koken, of tot de interne temperatuur van de kip 75 graden Celsius bereikt heeft.

6

Verwijder de kip van de BBQ en laat deze 10 minuten rusten.

7

Snijd de kip in stukken en serveer eventueel met BBQ-saus.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0