Hete Kerrie
Kerrie heet
De basiselementen in elke curry zijn, korianderzaad, kurkuma, komijnzaad, gedroogde chilies, fenegriekzaad, mosterdzaad, peperkorrels, en gember. Kardemom en kaneel zijn vaak niet standaard toegevoegd maar door dat wel te doen, wordt de curry zoet en fris. Over het algemeen geldt dat hoe roder een mengsel van kleur hoe heter de curry vanwege de (rode) chilies.
Deze kerrie smaakt heel naturel en sterk tegelijk. Geschikt voor allerlei gerechten. Persoonlijk vond ik hem heerlijk bij rijst. Slechts een kleine hoeveelheid nodig voor een optimale smaak.
Geplaatst op 05/02/2019- Ingrediënten: Kurkuma, Koriander, Tarwe zetmeel, Mosterdzaad, Smaakversterker E621, Chilies, Zwarte peper, Fenegriek
- Eiwit: 10,96 gram
- Vet: 11,01 gram
- Verzadigd vet: 1,33 gram
- Onverzadigd vet: 8,88 gram
- Koolhydraten: 48,71 gram
- Suikers: 2,14 gram
- Vezels: 25,65 gram
- Zout: 0,71 gram
- Natrium: 48,71 mg
- Energetische waarde: 274,65 Kcal 1149,13 KJ gram
- Allergenen: Mosterd
De producten van de Kruidenbaron worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar men ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.