Kaneel gemalen uit Ceylon
Kaneel gemalen uit Ceylon
Het grootste verschil tussen onze Kaneel Kassie (cinnamomum cassia) en de Ceylon kaneel is dat het gehalte coumarines bij Kassie ongeveer 2g tot 5g bevat en Ceylon kaneel maar ca. 0,015g coumarines bevat. Daardoor is de echte Ceylon kaneel zachter en milder van smaak dan Kassie. De pijpjes van de Kassie kaneel zijn vaak wat dikker en de pijpjes zijn wat holler.
Ceylonkaneel is te gebruiken bij zoete en hartige gerechten. Het heeft een zachte, milde smaak en een heerlijk aroma. Je strooit deze kaneel aan het eind van de bereiding over koekjes en appelgebak of gebruik Ceylon kaneel bij zoete bijgerechten en nagerechten zoals vruchtencompotes, pudding, appelmoes, gebak of rijstpap. De Ceylonkaneel is ook een echte aanrader bij rijst met kip zoals bijvoorbeeld de Indiase kip tandoori, bij vleesgerechten en in Griekse Moussaka. Over het algemeen wordt de echte Ceylonkaneel veel gebruikt in de Chinese keuken. Dranken met kaneel zijn heel populair. Ze werken verwarmend op koude dagen. Bij dranken zoals chocomelk of thee geeft Ceylonkaneel een extra aroma. Probeer zeker ook eens kaneelpoeder met raw cacaopoeder over je Cappuccino te strooien. Het zorgt voor een warme en zachte smaak. Verder is deze kaneel een echte aanrader bij glühwein met rode wijn, grog met rum, in winterkoffie en winterthee en in chocolademelk.
Kaneel gemalen en kaneel stokjes koop je online bij De Kruidenbaron
- Ingrediënten: Kaneel gemalen uit Ceylon
- Eiwit: 4 gram
- Vet: 3 gram
- Verzadigd vet: 0 gram
- Onverzadigd vet: 0 gram
- Koolhydraten: 56 gram
- Suikers: 0 gram
- Vezels: 24,40 gram
- Zout: 0 gram
- Natrium: 0 mg
- Energetische waarde: 316 Kcal 1327 KJ gram
- Allergenen: Geen allergenen
De producten van de Kruidenbaron worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar men ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.