Kala Namak zout
Kala Namak zout
Namak zout komt uit het gebied rondom de Himalaya en wordt veel gebruikt door veganisten omdat het de smaak en geur heeft van eieren door de zwavelhoudende eigenschappen. een geur en smaak die doet denken aan gekookte eieren. Zo kunnen veganisten de smaak van eieren toevoegen aan een gerecht zonder een echt ei te gebruiken.
Je kunt gebruiken bij vegan mayonaise en het wordt veel gebruikt als smaakmaker in de bijvoorbeeld chutneys en curry's.Het is geen natuurlijk zout dat wordt gewonnen in een zoutmijn, het wordt namelijk volgens eeuwenoud recept gemaakt door het wel bekende roze Himalaya zout langdurig in een oven te verwarmen met houtskool, kruiden en andere ingrediënten tot het vloeibaar en donker van kleur is.
- Ingrediënten: Natuurlijk Kala Namak poederzout 100% puur.
- Eiwit: 1,00 gram
- Vet: 0,50 gram
- Verzadigd vet: 0,10 gram
- Onverzadigd vet: 0,00 gram
- Koolhydraten: 0,10 gram
- Suikers: 0,10 gram
- Vezels: 0,00 gram
- Zout: 96,90 gram
- Natrium: 0 mg
- Energetische waarde: 9,00 Kcal 37,66 KJ gram
- Allergenen: Geen allergenen
De producten van de Kruidenbaron worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar men ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.