Ingredienten
500 g kipfilet, in stukjes gesneden
2 el Kerriepoeder Djawa
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 cm gemberwortel, fijngehakt
1 rode peper, fijngehakt
1 blikje tomatenpuree (70 g)
400 ml kokosmelk
2 el olie
zout en peper naar smaak
optioneel: verse koriander en rijst om te serveren
  • Totale tijd: 45 Minuten
Bereidingswijze
1

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, gember en rode peper toe en bak deze gedurende 2-3 minuten, totdat de ui zacht is.

2

Voeg de kipfilet toe en bak deze gedurende 5 minuten, totdat de kip aan alle kanten bruin is.

3

Voeg de Kerriepoeder Djawa toe en bak deze gedurende 1-2 minuten, totdat de kruiden goed zijn opgenomen door de kip.

4

Voeg de tomatenpuree toe en roer deze goed door het kipmengsel. Bak dit gedurende 2-3 minuten, totdat de tomatenpuree goed is opgenomen.

5

Voeg de kokosmelk toe en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat het gedurende 20-25 minuten sudderen op laag vuur.

6

Proef en breng de saus op smaak met zout en peper.

7

Serveer de kip curry eventueel met rijst en verse koriander.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0